Sıcaklık 6-8 derece azalacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaklıkların yarın kuzeybatı kesimlerde, cuma günü de kuzey ve iç bölgelerde 6-8 derece azalacağı bildirildi.

Ayrıca, Perşembe günü Batı Karadeniz'de, Cuma günü yurdun kuzeyinde, Cumartesi günü Karadeniz'in doğusunda gökgürültülü sağanak yağış görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, birçok ilde hava sıcaklıklarının ''uzun yıllar Haziran ayı extrem değerleri''ne ulaştığını, bazı illerde de extrem değerleri aştığını belirttiler.

Bu tür hava sıcaklıklarının en son 1982 yılında görüldüğüne işaret eden yetkililer, şunları kaydettiler: ''Bu değerler daha önce hiç görülmemiş değerler değil. Benzer durumla 25 yıl önce de karşılaşıldı. Anormal olan durum, bu yıl sadece Haziran ayının değil, kış ve ilkbahar aylarının da sıcak ve az yağışlı geçmesidir.''

Yetkililer, son birkaç saat içinde elde edilen verilere göre İstanbul'un geçmişte görülen en yüksek değerleri aştığını, Antalya, İzmir, Edirne ve Balıkesir'in dün ulaştıkları rekor seviyeleri koruduklarını ifade ettiler.

Hava sıcaklığının, İstanbul-Pendik'te 39, Kumköy'de 37.2 derece olduğunu bildiren yetkililer, İstanbul'da benzer sıcaklığın en son 1982 yılında yaşandığını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber