Eğitim-Sen duruşması, Ankara trafiğini felç etti

Haber Giriş : 13 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Eğitim-Sen'in kapatılması istemiyle Ankara 2. İş Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlanacak davayı protesto eylemleri nedeniyle, Ankara trafiği felç oldu.

Eğitim-Sen'e yönelik kapatma davasını protesto amacıyla sendika tarafından organize edilen protesto eylemleri, davanın 2. İş Mahkemesi'nde görülmeye başlanacağı bugün doruk noktasına ulaştı.

Yurdun pek çok merkezinden Ankara'ya gelen Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Ankara Garı'nda toplanarak Adliye Sarayı'na doğru yürüyüşe geçti. Yüksel ve Milli Müdafaa caddelerinde 2 gün önce başlatılan oturma eylemine katılanlar da Yüksel Caddesi'nden aynı yöne hareket etti.

Ankara polisi, eylemcilerin buluşma noktaları olan Ankara Adliye Sarayı ve Sıhhiye Meydanı'na çıkan caddelerde güvenlik önlemi aldı. Bu çerçevede, Atatürk Bulvarı, Ulus'tan Bakanlıklar'a kadar trafiğe kapatıldı. Trafik akışı, Necatibey Caddesi'nde tamamen, Talatpaşa Caddesi'nde kısmi olarak durduruldu. Bu caddelere açılan tüm sokaklar da araç trafiğine kapatıldı.

Trafik akışı, Kızılay'dan Meşrutiyet Caddesi, Mithatpaşa Caddesi ve Kolej istikametine yönlendirilerek akış sağlanmaya çalışıldı.
Çankırı Caddesi'nden Radyoevi önüne kadar trafik tamamen kilitlendi. Bu yüzden, Ulus istikametinden Kızılay ve Bakanlıklar yönüne vatandaşlar yaya olarak ulaşabiliyor.

Numune, Hacettepe, İbn-i Sina hastanelerinin bulunduğu bölge de tamamen trafiğe kapanmış durumda. Trafik akışında yaşanan tıkanma nedeniyle, Ankaralılar'ın pek çoğu iş yerlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Esenboğa Havalimanı'na ulaşmak isteyen pek çok yolcu da şehir merkezinden çıkamadığı için uçaklarını kaçırdı.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber