Prof. Sönmez ile yedi hekime beraat bozuldu

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Genel Dahiliye Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Oran'ın geçirdiği baypas ameliyatı sonrasında ölümüyle ilgili 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak'tan yargılanan sekiz doktor hakkındaki beraat kararı bozuldu.

Oran, geçirdiği baypas ameliyatı sonrası yedi ay komada kaldıktan sonra 10 Kasım 2001'de ölmüştü. Oran'ın ölümünden sonra ailesi 'doktorların kusurlu' olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunmuş, aralarında Prof. Dr. Bingür Sönmez'in de bulunduğu sekiz hekim hakkında 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebep olmak' suçundan dava açılmıştı. Dava beraatle sonuçlanmıştı. Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay

9. Ceza Dairesi, kararı usul yönünden bozdu. Babasının ölümünden sonra hukuk mücadelesi başlatan oğlu işadamı Umut Oran, Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı yaptı. Oran, "Yargıtay'ın bozma kararı, sistem adına memnuniyet verici. Sağlık sistemimizde bu tür olayların yaşanmaması için bu süreci başlattık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber