Hükümet, TSK Personel Rejimi'nde değişikliğe gidiyor

Haber Giriş : 14 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Rejimi'nde değişikliğe gidiyor. Bu çerçevede, Genelkurmay Başkanlığı'ndan rapor isteyen hükümet, önümüzdeki günlerde konuyu masaya yatırmaya hazırlanıyor. Devlet Personel Rejimi'nde köklü değişiklikler yapmayı planlayan hükümet, bu kapsamda TSK Personel Rejimi'nde de bazı değişikliklere imza atmayı düşünüyor.

Yapılacak değişikliklerle, uzman askerliğin ön plana çıkarılacağı ve asker sayısının azaltılacağı belirtiliyor. Hükümetin, sözkonusu değişiklik nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir rapor istediği öğrenildi. Hükümet, raporda yer alan öneri ve talepleri de gözönünde tutarak, önümüzdeki günlerde konuyu masaya yatıracak.

TSK Personel Rejimi'nde yapılacak değişikliklerle, uzman askerliğin ön plana çıkarılacağı ve asker sayısının azaltılacağı belirtiliyor. Değişik kapsamında, yurtdışında çalışanların yaptığı dövizle bedelli askerlik süresinin de kısaltılması öngörülüyor. Genelkurmay'ın gönderdiği rapor üzerinde önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak olan hükümet, yeni yasama döneminde değişikliği gerçekleştirmeyi planlıyor.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da bu rapor doğrultusunda Başbakanlık'a bir yazı gönderdiği öğrenildi. Orgeneral Başbuğ'un mektubunu İHA'ya değerlendiren TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, komisyona bu yönde bir mektup gelmediğini söyledi. Orgeneral Başbuğ'un talebinin 'çok normal' olduğunu belirten Kaptanoğlu, "TSK personelinin maaşları bugünkü şartlara uygun değilse bunun Başbakanlık'a bildirilmesi kadar doğal birşey yok. Bütün kurumlar yazıyor.

Adalet Bakanı da, hakim ve savcıların maaşlarının düşüklüğünden yakınıyor. Hükümet, Türkiye'nin şartlarına göre elinden geleni yapacaktır, yapıyor da" diye konuştu. Kaptanoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi içerisinde rehabilitasyon yapacağını da öne sürerek, "Bunu bir yıldır söylüyorum. Ordu, yeni bir reform ve rehabilitasyonun içindedir" değerlendirmesini yaptı.

imedya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber