DP savcıları göreve çağırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP'li Atalay: AKP seçim yasaklarına uymuyor.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Melek Atalay, hükümetin, ''milletin zor şartlarda ödediği vergiler ile alınan uçağını, helikopterini, otobüsünü sanki AKP'nin malı gibi kullanarak çok sayıda miting gerçekleştirdiğini'' savunarak, ''Bu yasa tanımaz, kural tanımaz AKP Hükümeti'nin üyeleri ve Başbakan için Türk savcılarını göreve çağırıyoruz'' dedi.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümeti'nin ''milletin menfaatini değil de kendi saltanatını ve rahatını düşündüğünün en belirgin kanıtının devlete ait makam aracına sahte plaka takarak kullanması ve milleti kandıracağını sanması'' olduğunu savundu.

Hükümetin ''devletin imkanlarını kullanarak haksız rekabete yol açtığını ve göz göre göre adaletsizliği millete kabul ettirmeye çalıştığını'' öne süren Atalay, ''Buradan da anlaşılmalıdır ki ismindeki 'adalet ve kalkınma' sadece bir kandırmacadan ibarettir'' görüşünü bildirdi.

Atalay, açıklamasında şunları kaydetti:

''Milletin zor şartlarda ödediği vergiler ile alınan uçağını, helikopterini, otobüsünü sanki AKP'nin malı gibi kullanarak çok sayıda mitingini gerçekleştirmiştir. Yüksek Seçim Kurulu yasakları devreye girdiği tarihte dahi Başbakanlığın aracını kullanıp milleti kandıracağını sanmıştır. En son davranışları ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanı'nı dahi isyan ettirmişlerdir. Bu yasa tanımaz, kural tanımaz AKP Hükümeti'nin üyeleri ve Başbakan için Türk savcılarını göreve çağırıyoruz.

Her gün gelen şehit cenazeleri ile ilgili 'görmedim, duymadım' rolü oynayan Başbakan, 5 yıldır tek başına iktidarda olduğunu unutup Genel Başkanımızın siyasetçi değil bürokrat olduğu dönemle kendi dönemini mukayese etmeye çalışmaktadır. Türk halkı şunu çok iyi bilmektedir ki 1993-1996 döneminde terörün aldığı darbenin ne boyutta olduğunun en büyük teyidini İmralı'daki bölücübaşı yapmıştır. Milletimiz 1993-1996 dönemiyle 2002-2007 döneminin mukayesesini 22 Temmuz günü sandıkta yapacaktır''

Atalay, bir Başbakanın mitingde vatandaşlara karşı güneş gözlükleriyle konuşma yapmasını da saygısızlık olarak niteleyerek, ''Aslında buna şaşırmamak lazım, çünkü milletin yüzüne bakacak yüzleri kalmamıştır, onun için güneş gözlüklerinin arkasına saklamaktadırlar'' görüşünü savundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber