İstanbul Boğazı'nda gürültü kirliliği önlenecek

İstanbul Valiliği, Istanbul Bogazı'nda gürültü kirliliğine yol açan turistik ve eglence amaclı tur duzenleyen gezi tekneleri, yuzer tesis ve ticari yatlara ilişkin denetim ve önleme çalışması başlatıldığını duyurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2019 19:52, Son Güncelleme : 28 Haziran 2019 19:52
İstanbul Boğazı'nda gürültü kirliliği önlenecek

Istanbul Bogazı'nda gürültü kirliliğinin önlenmesi için tekne, yüzer tesis ve ticari yatların denetleneceği bildirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, son gunlerde çeşitli kaynaklardan valiliğe ulaşan şikayetlere göre, Istanbul Bogazı'nda turistik ve eglence amaclı tur duzenleyen gezi teknelerinin, yuzer tesis ve ticari yatların asırı gurultu kirliligine yol actıgı ve cevrede rahatsızlıga sebebiyet verdiklerinin anlasıldığı belirtildi.

Açıklamada, soz konusu olumsuzlugun giderilmesi amacıyla ilgili paydasların katılım ve destekleriyle gerekli denetim ve onleme calısmalarının valilik tarafından başlatıldığı bilgisi verildi.

Konuya ilişkin sektör temsilcileriyle toplantı yapıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıda bahse konu deniz araclarının gurultu degerlerini 3 Temmuz 2019 tarihine kadar Cevre Mevzuatı'nın ongordugu sınırlara uygun hale getirmeleri konusunda duyuru yapılmıstır. Belirtilen tarihten sonra Cevre ve Sehircilik Il Mudurlugu ve Sahil Guvenlik Komutanlıgı ekiplerince, bogaz hattında yogun denetimler yapılacak, yasal sınırları asan gurultu kirliligine yol acan deniz aracları hakkında yasal islem yapılacaktır. Soz konusu denetimlerde turistik ve eglence amaclı tur duzenleyen gezi tekneleri, yuzer tesis ve ticari yatlardan kaynaklanan gurultunun; gunduz zaman diliminde 70, aksam zaman diliminde 63, gece zaman diliminde 55 desibel sınırlarını asıp asmadıgı kontrol edilecektir. Sınır degerleri astıgı tespit edilenlere 2872 sayılı Cevre Kanunu geregince idari para cezası uygulanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber