Sağlık Bakanlığı'na 40 bin YTL'lik mermi davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2007 13:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Edirne'de 4 ay önce 10 yıldır başında 9 milimetre çapında mermiyle yaşadığını öğrenen ve ameliyatla başındaki mermi çıkarılarak sağlığına kavuşan Müslüm Mermi, tedavisinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığına 40 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.

24 yaşındaki Müslüm Mermi, 14 yaşında bisikletle gezerken başına sert bir cismin isabet etmesi üzerine annesiyle Edirne Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gittiklerini belirterek burada hekimlerin mermiyi fark etmediğini ve başının taşla yaralandığını düşünerek sadece pansuman yaptıklarını anlattı.

Mermi, ?10 yıl önce gittiğim futbol maçını izledikten sonra eve dönüyordum. Tam o esnada başıma bir darbe hissettim, baktığımda kafamdan kan geliyordu. Eve geldiğimde annem beni doktora götürdü. Hastanede başıma sert bir cisim geldiğini söyledim. Doktorlar da taş olabileceğini söyleyerek başıma birkaç dikiş atıp eve gönderdiler? dedi.

Bir hafta süreyle çok şiddetli baş ağrısı çektiğini, bu nedenle yine hastaneye gitmelerine rağmen, baş ağrısının nedeninin yine başına isabet eden sert cisimden kaynaklandığının söylendiğini belirten Mermi, şöyle konuştu:

?O günden beri baş ağrısı çekiyordum. Yıllardır, doktorların dikkatsizliği nedeniyle çok zor günler geçirdirdim. Sürekli gergin ve sinirliydim. Ailemin, yakınlarımın ve arkadaşlarımın kalbini kırıyordum. Baş ağrılarım nedeniyle çalışamıyordum. Çalıştığım işlerden sağlığım nedeniyle ayrılmak zorunda kalıyordum.?

Baş ağrısı nedeniyle 10 yıl ilaç kullandığını, ancak 4 ay öncesinde başında iltihap oluşması üzerine yine Edirne Devlet Hastanesi'NE geldiğini ifade eden Mermi, Beyin Cerrahisi Servisi'ne gittiğini ve çekilen röntgen görüntüsünden başında mermi olduğunun ortaya çıktığını anlattı.

Hastanede, başındaki merminin ameliyatla çıkarıldığını ve eski sağlığına yeniden kavuştuğunu kaydeden Mermi, ?Doktorların hatası yüzünden 10 yıl acı çektim? dedi.

Baş ağrılarından hekimlerin sorumlu olduğunu öne süren Mermi, avukatı Olcay İşsevenler aracılığıyla Edirne İdare Mahkemesi'ne Sağlık Bakanlığı aleyhine 40 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat açtığını kaydetti.

Mermi, şunları anlattı:

?İhmalkar davranan doktorları kınıyorum. Doktorlardan hastalara karşı daha duyarlı olmalarını istiyorum. Başımda taşıdığım kurşun nedeniyle hayatımı da kaybedebilirdim. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı'na dava açtım. Yapılan hatadan dolayı hem maddi hem de manevi olarak zarar gördüm. Manevi zarara uğradım, neredeyse her gün baş ağrısı çektim. Çor sinirli ve gergindim. Etrafımdaki herkes yaşadığı baş ağrılarımı biliyordu. Dikkatimi toplamakta zorluk çekiyordum. Ayrıca baş ağrılarım iş hayatımı da olumsuz etkiledi. Girdiğim işlerde agresif tavırlarım nedeniyle başarılı olamadım. Baş ağrılarım nedeniyle çalıştığım işlerden sürekli izin almak zorunda kaldım.?

Tazminat davasını kazanacağına inandığını söyleyen Mermi, ?Ben bu konuda haklıyım. Davayı kazanacağımı düşünüyorum. Başımda mermiyle yaşadığımı duyanlar şaşırıyorlardı. Eğer o zaman doktorlar daha duyarlı

olup röntgen çekseydiler bu sorunları yaşamayacaktım. Yaşadığım olay

umarım örnek olur ve sağlık kuruluşlarında çalışan görevliler daha dikkatli davranır. Her şeyden önce insan sağlığının çok önemli olduğunu unutmasınlar? dedi.

OPERATÖR DOKTOR MÜGE KUNDURACILAR

Müslüm Mermi'nin tedavisini gerçekleştiren Edirne Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Müge Kunduracılar, hastanın 4 ay önce başındaki yara yerindeki akıntı şikayetiyle geldiğini belirterek kemik enfeksiyonu şüphesiyle ileri tetkikler yaptıklarını söyledi.

Kunduracılar, şöyle konuştu:

?Yapılan tetkiklerinde hastanın başında kurşun bulunduğunu tespit ettik. İleri tetkiklerini yaptıktan sonra hastayı ameliyat ederek kurşunu çıkardık. Hastanın direkt grafiğinde de başının sol tarafında, orta hat yakınında, bir santim içeride bir kurşun görünüyordu. Biz yara yerinden akıntısı olduğu için hastayı ameliyat ettik ve kurşunu çıkardık. Daha sonra beyin dokusunun üzerinden tamir yapıp yapay kemik koyup vidaladık. Şu an hastanın sağlık durumu çok iyi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber