PTT'de teknoloji devri

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26 ilde 'kapıdan kapıya teslim' hizmetiyle kurye şirketi gibi çalışmaya başlayan PTT, gönderilerin nerede olduğu bilgisini de telefon veya internetten anında verecek

NEVİN DONAT

Çağrı merkezi ve elektronik takip sistemi yatırımını tamamlayan PTT, bundan böyle gönderilerin nerede olduğu bilgisinin internet ve telefon aracığıyla öğrenilmesini sağlayacak. PTT Genel Müdürü Osman Tural, www.ptt.gov.tr ve 444 1 788 no'lu telefondaki çağrı merkezinden gönderilerin takibi, PTT posta çeki hesap işlemleri ve PTT hizmetleri hakkında bilgi alınabileceğini söyledi. Bu arada kurye hizmeti olarak bilinen 'kapıdan kapıya teslim' alanında da 26 ilde faaliyet gösterdiklerini iletti.

Tural, daha hızlı ve iyi hizmet yapabilmek için çağrı merkezi hizmetine başladıklarını belirtti ve konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Kayıtlı gönderi sahipleri ev veya işyerlerindeki sabit telefonlardan PTT çağrı merkezini arayarak herhangi bir şifre girmeye gerek kalmadan barkod numarasıyla, gönderilerinin yerlerine ulaşıp ulaşmadığını veya nerede olduğunu öğrenebilecek."

Tural, interaktif posta çeki hizmetinden yararlanan hesap sahiplerinin internet üzerinden daha güvenli bir ortamda hizmet alabilmelerini teminen karşılaşabilecekleri şifre bloke veya güvenlik ayarı sorunlarının çağrı merkezi aranarak giderilebileceğini kaydetti.

Havada atağa kalktı

Tural, havalimanlarında iç hat kargo adlı bir projeyi başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Havalimanlarında kargoların güvenlik kontrollerinin yapılarak sevke hazır hale getirilmesini sağlayacağız. Bunun için Atatürk, Adnan Menderes, Adana, Antalya, Trabzon, Gaziantep, Samsun havalimanlarına gerekli ekipmanı alıyoruz. Devlet Hava Meydanları ile anlaşması bulunmayan kargo şirketlerine ait gönderilerin ücreti mukabilinde geçişi bizim tarafımızdan sağlanacak."

PTT Bank sayısı 911'e çıkacak

PTT Genel Müdürü Osman Tural, İstanbul Anadolu Yakası 150. Yıl Posta İşleme Merkezi'nin akıllı bina olarak düzenleneceğini, bunun için ihale yaptıklarını söyledi.

Tural ayrıca, bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 393 adet işyerinin PTT Bank konseptine uygun olarak düzenlemesini tamamladıklarını belirterek, yıl sonunda 911 işyerinin bu kapsamda yenilenmesinin tamamlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber