Bu yıl eğitimde ilklerin yılı olacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılına bir dizi reformla başlıyor. OKS yerine seviye belirleme sınavı yapılacak. ÖSS ise mevcut şekliyle son kez öğrencileri terletecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) başlattığı uygulamalarla 2007-2008 eğitim öğretim yılında 15 milyon öğrenci ve 620 bin öğretmeni yeni düzenlemeler bekliyor. Eğitim yılı 17 Eylül 2007 Pazartesi günü başlayacak ancak geçen sene olduğu gibi bu sene de ilköğretime yeni başlayacak öğrenciler için ''okula uyum programı'' çerçevesinde ders zili, 10 Eylül 2007 Pazartesi günü çalacak.

E-KAYITA DEVAM

İlköğretimde önceki dönem başlatılan ''e-kayıt'' uygulaması bu yıl da devam edecek. E-kayıt ikametgah ve bölge adresi temel alınarak 16 büyük ildeki liselerde de uygulanacak.

100'LÜK SİSTEME GEÇİLİYOR

Bakanlık, ortaöğretimde geçen dönem başlattığı 100'lük not sistemi, ilköğretimde de uygulanacak. İlköğretimde her dersin yazılı sınavlarında en az üç soru sorulacak, görsel sanatlar, beden eğitimi, müzik, teknoloji ve tasarım dersleri dışındaki derslerden her dönemde en az bir kez ortak sınav yapılacak. Bu uygulamayla sınavlara standart getirilmesi amaçlanıyor.

MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ

Geçen dönem 5 ilde pilot uygulaması yapılan ''Medya Okuryazarlığı'' dersi, bu yıl 6, 7 ve 8'inci sınıflarda seçmeli ders olarak okutulacak. İlköğretimin dördüncü sınıfından başlamak üzere karnelerde, öğrencilerin önceki sınıflardaki notlarının yıl sonu ortalaması görülebilecek. Eğitimöğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2008'de sona erecek. İkinci dönem 11 Şubat 2008'de başlayacak. Son ders zili ise 13 Haziran 2008'de çalacak.

OKS YERİNE SEVİYE BELİRLEME SINAVI

Yeni dönemde en önemli değişikliklerden biri Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sisteminde yaşanacak. Bu dönem son kez yapılacak OKS'nin yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavı'na ise bu yıl 6 ve 7. sınıf öğrencileri girecek. Testlerde yabancı dil soruları da yer alacak. Öğrencinin her dersten aldığı not, yıl sonu başarı ortalamasını etkileyecek. Bu nedenle öğrencinin bütün derslerine ağırlık vermesi gerekecek. Bu yeni sistemle öğrencinin okul başarısının ön plana çıkarılması amaçlanıyor. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı da son kez uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber