Belediye'den ilginç karar: Yatırım yapmayan işadamının cenazesini defnetmeyiz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ağustos 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)

BATMAN Belediye Meclisi, kent dışında yaşayan ve memleketine yatırım yapmayan işadamları ve yakınlarının cenazelerine defin işlemi yapmama kararı aldı. Batman'ın DTP'li Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, ?Maalesef dışarıdaki hemşehrilerimizin, memleketlerine yönelik hiç bir çabaları yok. Ya memleketinde yatırım yapacak, ya da cenazesini başka illerde defnedecek. Yıllar önce burayı terk edip batı illerine giden yatırımcının mutlaka memleketine ahde vefa bulunması gerekir'' dedi.

Batman Belediye Meclisi, Başkan Hüseyin Kalkan'ın önerisiyle ilginç bir karar imza attı. Belediye Meclisi aldığı karar gereği, Batmanlı olan ve memleketleri yerine, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana gibi büyük kentlere yatırım yapan işadamları ve yakınlarına defin işlemi yapmayacak. Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, meclisinin aldığı kararı uygulayacaklarını belirterek, yıllar önce kenti terk edip büyük kentlere yerleşen hemşehrilerinin, cenazelerini memleketlerine göndermenin dışında katkılarının olmadığını söyledi.

İşadamlarının memleketlerine sahip çıkıp yatırım yapması gerektiğini savunan Başkan Kalkan, ?Maalesef dışarıdaki hemşehrilerimizin, memleketlerine yönelik hiç bir çabaları yok. Umudumuz artık özel sektörün yatırımında. Uzun yıllar önce burayı terk eden yatırımcılar, sadece yakınlarının cenazelerini gönderiyorlar. Meclis olarak yeni bir karar aldık. Bundan sonra batıdaki yatırımcının yakın ve akrabaların cenazeleri buraya gelirse yatırım şartı arayacağız. Memleketinde yatırımı gerçekleştirmeyen yatırımcı yada yakınlarının cenazelerine Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü'nde defin işlemlerine izin vermeyecek'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber