Kamu-Sen yüzde 36.5 zam talep edecek

Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamuda çalışan en düşük işçi ücretine yüzde 34.5 zam yapıldığını hatırlatarak, yarın başlayacak toplu görüşmelerde en düşük dereceli memur maaşına yüzde 36.5 zam talep edeceklerini söyledi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamuda çalışan en düşük işçi ücretine yüzde 34.5 zam yapıldığını hatırlatarak, yarın başlayacak toplu görüşmelerde en düşük dereceli memur maaşına yüzde 36.5 zam talep edeceklerini söyledi.

Akyıldız, düzenlediği basın toplantısında, toplu görüşmelerde tüm kamu görevlilerine iki dilim halinde yaklaşık yüzde 15, yıllık ortalama olarak yüzde 10 zam istediklerini dile getirdi. Akyıldız, 2008 yılı için öngörülen talebin 2009 yılında en düşük dereceli memur maaşının bugünkü yoksulluk sınırı olan 1130 YTL'ye çekilmesi ve üstüne enflasyon ve refah payı eklenmesi şartına bağlı olduğunu belirtti.

?KAMU ÇALIŞANLARININ YÜZDE 28'İ AÇLIK SINIRININ ALTINDA?

Kamu çalışanlarının yüzde 28'inin açlık sınırının altında bulunduğunu kaydeden Akyıldız, ?Tespitlerimize göre 350-400 bin dolayında kamu görevlisi 860 YTL olan açlık sınırının altında ücret alıyor. Gelecek yıl öncelikli olarak bu kesimin ücretleri açlık sınırının üstüne çekilmelidir. Daha sonra tüm memurlara kamuda çalışan işçilere yapılandan az olmamak kaydıyla maaş artışı sağlanmalıdır? diye konuştu.

Toplu pazarlık masasına bundan önce beş defa oturulduğunu ve bir tanesinde mutabakata varıldığını hatırlatan Akyıldız, yeni hükümetin ilk sınavının kamu görevlileriyle yapılacak toplu pazarlıklar olacağını kaydetti.

Uzlaşmaya dayanan bir anlayışla toplu görüşmelere katılacaklarının belirten Akyıldız, ?Siyasi irade, taleplerimizi kabul eder ve kamu görevlilerinin sorunlarını çözme yolunda bir taahhütte bulunursa, Türkiye Kamu-Sen olarak bizler, makul bir plan çerçevesinde alacaklarımızı önümüzdeki yıllara dağıtabiliriz. Toplu görüşmelerde tercih soysal devletten, adaletten, eşitlikten ve milletten yana kullanırsa, AKP kamu çalışanlarını açlıktan ve yoksulluktan kurtaran iktidar olarak tarihe geçecek. Beyaz sayfa açılacağına dair yapılan açıklamalardan böylece havada kalmayacak? dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akyıldız, bir gazetecinin ?Seçim sonrası bütçede pek çok hareketlilik oldu. Talep ettiğiniz oranı gerçekçi buluyor musunuz?? sorusuna ?Beklentimiz ve taleplerimiz değişmedi. Kamu da çalışan en düşük işçi ücretine yüzde 34.5 zam yapıldı. Bizlerde en düşük memur maaşına yüzde 36.5 zam talep ediyoruz. Oran olarak ifade büyük ama rakam olarak büyük değil? cevabını verdi. Akyıldız, diğer konfederasyonların tutumlarına yönelik olarak sorulan sorulara ise ?Bizim dışımızdaki konfederasyonlar kendilerini bağlar. Biz o masaya uzlaşmaya gidiyoruz. Tehditkar ifadeleri doğru bulmuyoruz. Beklentimiz mutabakat zaptını imzalayarak, siyasetin gerçekten beyaz bir sayfa açtığını göstermek? olarak cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber