Yargı çalışanlarından fiili hizmet zammı talebi için dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2007 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası (BÇS), yargı çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmesi talebiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

BÇS Genel Başkanı Ayhan Çivi, dava dilekçesini vermeden önce Ankara Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı. Çivi, bugün yeni adli yılın başladığını ancak bunun için düzenlenen törenlerde hiçbir zaman 26 bin yargı çalışanı ve onların sorunlarının dile getirilmediğini söyledi.

18 yıllık zabıt katibinin tüm ödemeler dahil ortalama maaşının 900 YTL olduğunu belirten Çivi, yargı çalışanlarının asgari ücretle olumsuz koşullarda ağır işçi olarak çalıştırıldığını savundu. Çivi, ağır koşullarda çalışan diğer kamu görevlilerine verilmekte olan fiili hizmet zammının yargı çalışanlarına da verilmesini istedi.

Ankara Bölge İdare Mahkemelerinde görev yapan kamu görevlilerinin maaşlarının banka aracılığıyla ödenmesine ilişkin daha önce yapılan protokolün sona erdiğini de hatırlatan Çivi, protokolün yeniden yapılması için yasalara uygun bir komisyon oluşturulması ve bu komisyonda en çok üyeye sahip sendikadan bir temsilcinin de yer alması gerektiğini söyledi.

Çivi, açıklamanın ardından dava dilekçesini mahkemeye verdi.

Basın açıklaması sırasında, bazı sendika üyeleri "Yıpranma payı anayasal hakkımız", "Sadaka değil yasal banka promosyonumu istiyorum", "Zabıt katibi mi ağır sanayi işçisi mi?" yazılı pankartlar taşıdılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber