ÇOMÜ Tıp Fakültesi yedi yıl sonra kendi öğrencisini okutacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde yedi yıl önce kurulan ve ilk defa kendi binasında eğitime başlayacak olan tıp fakültesi, 30 öğrencisi için önlük giyme töreni düzenlendi. Anafartalar Kampüsü içindeki Süleyman Demirel Konferans Salonu'ndaki törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, bölgede hastalık yoğunluğunun yüksek olduğu bölümlerde uzmanlık merkezleri oluşturacağını söyledi.

ÇOMÜ'nün fakülte, yüksekokul ve enstitüleriyle Atatürk ilke ve inkılaplarını, cumhuriyetin değerlerini, çağdaş yaşam unsurlarına bağlı olarak araştırma hizmetlerini yerine getirdiğini belirten Rektör Akdemir, bu bağlamda çalışmalarına devam edecek olan tıp fakültesinin üniversitenin vizyon ve misyonuna önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. Hekimliğin, aklını bilimin ışığına, gönlünü insan sevgisine teslim etmiş ve yüzyıllardır kutsal değerlerle birlikte anılan bir meslek olduğunu söyleyen ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ersoy ise yeni kurulan tıp fakültelerinin eğitim ve hizmet kusurlarından kurtulmak için hukuka, etik ilkelere, bilimsel gereklere uygun titiz bir çalışma yürüteceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nde dekanlık ve temel bilimler binasında ilk defa eğitime başlayacak olan 30 öğrenci, tek tek kürsüye çağrılarak Rektör Akdemir, Dekan Ersoy, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ve akademisyenler tarafından beyaz önlük giydirildi. Öğrenciler daha sonra Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Akgün eşliğinde ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Andı'nı okudu. ÇOMÜ bünyesinde 2000 yılında kurulan tıp fakültesini kazanan öğrenciler, geçen yıllarda bina yetersizliği sebebiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenim görüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber