Üniversiteye 'Önce bağış sonra kayıt'

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Eylül 2007 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl ilk defa öğrenci kabul eden Uşak Üniversitesi'nde, öğrencilerin kayıt parası haricinde Uşak Kalkınma Vakfı'na 30 YTL zorunlu bağış ödedikleri de iddia edildi.

Uşak Üniversitesi, 2007-2008 eğitim öğretim yılı için ilk kez öğrenci kaydı yapmaya başladı. Bir hafta içerisinde kayıt yaptırmak için harç parasını ödemek zorunda olan öğrenciler banka önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Harçların yanı sıra öğrencilerden Vali Kayhan Kavas'ın başkanlığını yaptığı Uşak Kalkınma Vakfı'na zorunlu olarak 30 YTL bağış alındığı iddia edildi. Konuyla ilgili olarak Uşak Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mehmet Kara, zorunlu bağış iddialarının doğru olmadığını ancak kayıt sırasında bazı görevlilerin de "Bağış yaptıktan sonra kayıt yapıyoruz" diyebileceğini söyledi.

BİLMEDEN PARA ÖDEDİLER

Banka önünde bekleyen yüzlerce öğrenci ise kendilerine herhangi bir bağış talebi yapılmadığını ancak harç parasının üzerine 30 YTL eklenerek bilmeden parayı ödediklerini iddia etti. Bu duruma tepki gösteren öğrenciler harç parasını yatırdıktan sonra kendilerine iki tane banka dekontu verildiğini birinin harç makbuzu diğerinin ise bağış makbuzu olduğunu belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber