Mardin'in öğretmen açığı 2 bin 600

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2007 10:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mardin'de yeni eğitim öğretim yılında öğretmen açığı 2 bin 600, derslik ihtiyacı bin 500 olarak açıklandı.

2007-2008 eğitim öğretim sezonuna rekor öğretmen açığıyla başlayan Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'nü bu yıl da zorlu bir dönem bekliyor.

Bakanlıktan 2 bin 600 öğretmen talebinde bulunan İl Müdürlüğü, en çok İngilizce, bilgisayar, Türkçe ve matematik branşlarında açık bulunduğunu bildirdi.

Öğretmen açığını kapatmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Abdulmenaf Bilgin, imkansızlıklara rağmen 2007-2008 eğitim öğretim yılında eğitim alanında birçok ilklere imza atacaklarını söyledi.

Her geçen yıl eğitim konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini kaydeden Menaf, şöyle konuştu: "2 bin 600 öğretmen açığı ve yaklaşık bin 500 derslik ihtiyacımıza rağmen öğretmen, veli ve öğrenci iş birliği ile birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Eksiklerimizin giderilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi

Eğitim öğretim yılının Mardin için sıkıntılı başladığını belirten Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Ekinci de, son dönemlerde yapılan olumlu katılımlarla beraber derslik sayısının azlığı, sınıfların kalabalığı, öğretmen yetersizliğinin sorunların başında geldiğine dikkat çekti.

Ekinci, eğitimin acil ihtiyaç olduğunu ve ertelenip boşluk kabul edilemeyeceğini söyledi.

Mardin'de öğretmen sorunu ve derslik ihtiyacının ön plana çıktığını belirten Ekinci, "Sözleşmeli öğretmen alımı eğitimin kalitesini düşürüyor. Bu durum eğitim ve öğretimi çok olumsuz etkiliyor. Eğitim ve öğretimde başarı ancak toplam kaliteyle mümkün olur" şeklinde konuştu.

Zamanında okula başlayamayan mevsimlik işçi aile çocuklarının eğitim açısından büyük sıkıntılar oluşturduğuna dikkat çeken Ekinci, hükümetin özellikle fakir aile çocuklarına sağladığı yardım desteğinin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Yardımların yaygınlaştırılması halinde sorunun çözülebileceğine işaret eden Ekinci, şöyle konuştu: "Tarlada çalışan yüzlerce öğrenci bu yılda eğitim öğretime zamanında başlayamadı. Çocukların çalıştırılması zaten yasak. Hükümetin bu konuda ciddi adım atması gerekiyor. Mevsimlik işçiler dikkate alınarak çocuklara maddi destek çıkılması şart."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber