Hakkarili imam, camide ders veremediği hastalara yatağında Kur'an öğretiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de bir imam, cami derslerine gelemeyen hasta ve yaşlı vatandaşlara Kur'an öğretmen için evlerinde ders veriyor.

Kıran Mahallesi Mehmet Tahir Seyitoğlu Camii ve Kuran Kursu İmam Hatibi Abdulhamit Deniz, herkesin Kur'an okuması için evlerde bile ders vermeye gidiyor.

Namazlardan sonra cami derslerini büyük titizlikle sürdüren İmam Deniz, cami derslerinin ardından hasta ve yaşlıların evlerine giderek onlara Kur'an öğretiyor.

65 yaşında Kur'an dersleri alan emekli memur Murat Atan, bu yaşına kadar en çok istediği Kur'an okumayı öğrenemediğini, imam Deniz'in gayretleriyle artık Kur'an'ı hatmettiğini söyledi.

İmamın çalışmaları neticesinde mahalledeki herkesin Kur'an öğrenmeye başladığını aktaran Atan, kendisinden son derece memnun olduklarını belirtti.

Cami derslerine gelemeyen yaşlı ve hasta vatandaşlara Kur'an öğretmek için evlerine giden İmam Deniz, "İnsanların yaşlarına bakmadan kuran öğrenmek istemesi beni sevindiriyor. Bende onların bu isteğini evlerine kadar gederek cevap vermeye çalışıyorum. Mahalleli Kur'an öğrenme konusunda çok duyarlı. Bu da beni çok sevindiriyor. 7'den 70'e kadar herkese Kur'an öğretmeye çalışıyoruz. Evlerine gittiğim insanların kısa sürede kuran okumayı öğrenip hatim yapmaları beni mutlu ediyor." dedi

PATLAMAYLA YARALANDI, HASTA YATAĞINDA KUR'AN ÖĞRENDİ

Geçtiğimiz yıl ot biçerken bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlamada yaralanan Ali Kaya(70), hasta yatağında İmam Hatip Deniz'in gayretleriyle Kur'an öğrendi.

Her gün Kaya'nın evine giderek kendisine Kur'an dersi veren İmam Deniz, çevresindeki yaşlı ve hastaları da sık sık ziyaret ederek onların gönüllerini alıyor. 3 ayda Kur'an okumasını öğrenen Ali Kaya, artık kendi başına hatim indirebiliyor.

Deniz hocaya teşekkür eden Kaya, "Abdulhamit hoca bıkmadan usanmadan her gün evime kadar gelerek hasta yatağımda bana ders verdi. En çok istediğim Kur'an okumasını kısa zamanda öğrendim. Allah kendisinden razı olsun" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber