Diyarbakır'daki özel okullar, düzmece haberi yargıya taşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da özel ilköğretim okullarının adı kullanılarak yapılan yalan haberler yargıya taşınıyor.

Öğrencilerin türbanla derse girdiği iddia edilen Özel AB İlköğretim Okulu Mustafa Çakır ile Özel Nil İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Dağıstan avukatları aracılığıyla yasal haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Diyarbakır'da 1996 yılından beri hizmet veren en başarılı okulu olan Diyarbakır Özel İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Dağıstan, kendileri hakkında yazılan mesnetsiz iddiaları yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, cumhuriyet değerlerine saygılı bir şekilde eğitimlerini sürdüklerini anlatan Dağıstan, "Okulumuz Türk milli eğitim amaçları doğrultusunda eğitim ve öğretimi sürdürmektedir. Yapmış olduğumuz eğitim faaliyetleri ve yetiştirmiş öğrencilerle okulumuzun saygın ve etkin bir yeri var. Bu iddialar bizim hiç savunmadığımız tasvip etmediğimiz iddialar. Türk eğitim sistemine dün bağlıydık, bugün bağlıyız yarın da bağlı olacağız ve böyle devam edecektir." diye konuştu.

Bu tür yalan iddiaların kendi kurumlarıyla bir ilgisinin olmadığını anlatan Dağıstan, " Bizimle kesinlikle ilgisi yoktur. Haberi yaparken kesinlikle bize sormadılar, kurumumuzu gelip görmediler. Çok üzüldük. Avukatımız aracılığıyla mesnetsiz haberler ve çirkin iddialar hakkında yasal hakkımızı kullanacağız." şeklinde konuştu.

Özel AB İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çakır ise Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı incelemenin sonuçlanmasından sonra haberi yapanlar hakkında yasal haklarını kullanacaklarını dile getirdi.

Bugün ulusal basında çıkan düzmece haberde; Diyarbakır'da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Özel Avrupa Birliği İlköğretim Okulu'nda her şey serbest olduğu belirtilmiş, öğrenci ve öğretmenlerin istediği kıyafetle okula gelebildiği yazılmıştı. Özel Nil İlköğretim Okulu'nda da öğrencilerin türbanla derse girdiği iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber