Gül: Şehitler iftar yaptığım birlikten

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ Ankara

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün Gabar dağlarında uğradığı saldırı sonucu şehit olan 13 askerin bir süre önce Güneydoğu ziyaretinde geceleyip birlikte iftar açtığı askeri birlikten olduğunu söylerken duygulandı. Saldırıyı anlatırken gözleri dolan ve sesi titreyen Gül, "Öndeki konvoy saldırının olduğu bölgeden rahatlıkla geçtiği için arkadakiler 'tehlike yok' düşüncesiyle biraz daha güvenli hareket etmişler" dedi.

Gül'ün, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyeti kabulünde önceki gün meydana gelen terör saldırısı konuşuldu. Görüşmeyi Milliyet'e anlatan Yazıcıoğlu, terör meselesine çözümün sıcak takip olduğunu dile getirdiğini belirtti. Yazıcıoğlu, "Sayın Gül bize 'Milli birlik ve beraberlik içinde bunun üstesinden geleceğiz. Kararlılığımdan taviz sözkonusu olamaz' diye konuştu" dedi.

"Çok üzüldüm çok"

Yazıcıoğlu'nun 14 askerin şehit olduğunu söylemesi ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Yazıcıoğlu'nun "şehitlerimiz sizin ziyaret ettiğiniz birlikten" sözlerine Gül şu yanıtı verdi:

"Evet, öyle kısa bir süre önce bölgeyi ziyaret etmiştim. Şırnak başta olmak üzere sınır birliklerini gezmiş, gecelemiştim. Güneydoğu'da gittiğim her yerde gerek halkın ve gerek devlet kurumlarının sevgisini, yoğun ilgisini gördüm. Bölgede yaşayanların et ve tırnak gibi olduğuna bizzat tanıklık ettim. Şehit olanlar benim Güneydoğu'da ziyaret ettiğim birlikten. Şu ana kadar 940 şehit vermişler. Onların anısına birlikte şehit olanlar için bir pano yapmışlar. İnsan etkilenmeden edemiyor. Ben de çok etklenmiştim. Ben gittiğimde bana 'bize cesaret verdiniz' demişlerdi. Birlikte iftar etmiştik. Çok memnun kalmışlardı. Çok üzüldüm çok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber