Uyuşturucu satıcılarına köstebeklik yaptığı iddia edilen polis memurunun yargılanmasına başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevliyken uyuşturucu satıcılarına köstebeklik yaptığı iddiasıyla tutuklanan polis memurunun da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada polis memuru Erol Çam'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanık hazır bulundu. Duruşmada söz alan Erol Çam, diğer sanıkları çay bahçesinden tanıdığını belirterek, uyuşturucuyla bağlantısının olmadığını ifade etti.

Tanışmalarından dolayı kendisini arayan Çınar Orhan ile Cevdet Orhan'a uyuşturucu operasyonu hakkında bilgi vermediğini söyleyen Çam, "Cevdet Orhan bana babasının 30-35 yaşlarında yeğenlerinin bir günden beri kayıp olduğunu söyledi. Ben de koskoca adamlar olduğunu, bir günden bir şey olmayacağını söyledim. Edirne'de uyuşturucudan yakalandıklarını söyleyince, ben de Edirne'dedirler dedim. İddiaları kabul etmiyorum. Bilgim yok ki bilgi vereyim" diye konuştu.

Uyuşturucu maddenin kendisine ait olmadığını öne süren Çınar Orhan, "Ben 7 çocuklu, bir gelin ve yatalak annemle Yenibosna'da varoşlarda bir evde kalıyorum. Benim 208 kilo uyuşturucuyu satacak gücüm yok" ifadelerini kullandı. İşlettiği çay bahçesinde Erol Çam ile tanıştığını söyleyen Cevdet Orhan, Erol Çam ile yaptığı telefon görüşmesini anlattı.

Babasının kendisini arayarak Kapıkule'de yapılan ve 565 kilo uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonda yakalanan kişilerin akrabaları olduğunu söylediğini dile getiren Orhan, "Erol Çam'dan bunların nerede olduklarını sormamı istedi. Ben de arayarak bilgi almaya çalıştım. Çam'ı 1.5 yıldır tanırım. Operasyonlarda yakalanan ve akrabamız olan kişilerin isimlerini vererek nerede olduklarını bilip bilmediğini öğrenmek istedim. Kendisi de bana şubede olmadıklarını söyledi" diye konuştu.

Dosyada bulunan telefon görüşmelerine ilişkin kayıtları okuyan mahkeme başkanı, sanıklara sorular sordu. Okunan telefon kayıtlarında Erol Çam'dan "Bozo" olarak bahsedildiği anlaşılırken, Çınar Orhan'ın polis memuru Çam ile sürekli görüştüğü de dikkat çekti.

Mahkeme heyeti başkanı, Çınar Orhan'a "Sen sık sık ayağa kalkacaksın, çünkü en çok telefon görüşmesi yapan sensin" demesi üzerine, Orhan "Şeker hastasıyım ama ayakta kalabilirim" diye cevap verdi.

Erol Çam'ın Çınar Orhan ile yaptığı "Memlekete gitmişsin. Bayram harçlığımı vermemek için kaçtın mı?" şeklindeki görüşmeyi okuyan mahkeme başkanı, Çam'a "Sen harçlık mı alıyorsun?" diye sordu. Çam da, "Kendisini bayramda aramıştım. Şaka niyetine söylenmişti" şeklinde cevap verdi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Cemil Orhan'ın da tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Romanya'da yaşayan Hussein Karimi Rikabadi adlı kişinin bir uyuşturucu organizasyonunun başında olduğu ve Türkiye'de bağlantılarının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine 2005 yılında başlatılan soruşturma kapsamında birçok şüphelinin teknik takibe alındığına değiniliyor.

Kapıkule Gümrük Muhafaza görevlileri tarafından yapılan operasyonda 565 kilo eroinin ele geçirildiğinin belirtildiği iddianamede, bununla ilgili şüpheli aramaları devam ederken Sefaköy Sanayi Sitesi'nde bir depoda da 402 paket halinde toplam 208 kilo eroin bulunduğu kaydediliyor.

Bu operasyondan sonra Çınar Orhan'ın polis memuru Erol Çam'dan bilgi almaya çalıştığının telefon görüşmelerinde tespit edildiği ifade edilen iddianamede, Çam'ın "harçlık" adı altında Çınar Orhan'dan bir karşılık almakta olduğunun anlaşıldığı vurgulanıyor.

İddianamede, eroinin yakalanmasının ardından Orhan'ın bilgi edinmeye çalıştığı Çam'ın bilerek ve isteyerek şüphelilerle birlikte hareket ettiği vurgulanırken, birleştirilen dosyadakilerle birlikte toplam 8 sanığın "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak" ve "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından 12 yıldan 36'şar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Erol Çam'ın sanık olarak yer aldığı iddianame ile İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 208 kilo eroinle ilgili önce yakalanan Ethem Çankır, Nazmi Köçeroğlu, Ersin Çankır ve Cihan Çankır hakkında açılan dava birleştirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber