9 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 09 Ekim 2007 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU TOPLANIYOR

-Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:10.00)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP MYK toplantısı, Başbakan Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplanıyor. (Saat:13.00)

-Başbakan Erdoğan, Batı Trakya Müftülerine Başbakanlık Resmi Konut'ta iftar yemeği verecek. (Saat:18.29)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile İspanya İşverenler Konfederasyonu Başkanı Gerardo Diaz Ferran'ın yanı sıra İstanbul Rum Patriği 1. Bartolomeos'u kabul edecek. (Saat:11.00/12.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç'ı kabul edecek. (Saat:14.30)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile TOBB bağlı oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları ile bazı işveren kuruluşu temsilcilerine Köşk'te iftar yemeği verecek. (Saat:18.28)

-PARTİ GRUP TOPLANTILARI

-AKP, CHP ve MHP Meclis Grup toplantıları yapılıyor. Toplantılarda, terörle mücadeleye ilişkin görüşlerin dile getirilmesi bekleniyor. (Saat:11.15/13.30/10.00)

-ACİL EYLEM PLANI AÇIKLANIYOR

-Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, yılın son üç ayını kapsayacak acil eylem planını basın toplantısı ile açıklıyor. (Saat:11.00)

-YPK, BÜTÇE VE MAKRO EKONOMİK HEDEFLERİ GÖRÜŞECEK

-Yüksek Planlama Kurulu, 2008 mali yılı bütçesi ile makro ekonomik büyüklüklerine ele alacak. Kurul'da, memur maaşlarına yapılacak zam oranının da netleştirilmesi bekleniyor.

-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ANAYASA PLATFORMU TOPLANTISI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İşverenler Grubu'nda TOBB, TİSK ve Çalışanlar Grubu'nda Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen ve diğer Sosyal Kesimler Grubu'nda TZOB ve TESK'in içinde yer aldığı Ekonomik ve Sosyal Konsey'in sivil kanadını temsil eden meslek kuruluşları ve sendika başkanlarının TOBB ETÜ'de yapacağı Anayasa Hazırlıkları Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak. (Saat:14.00)

-TOBB ODA VE BORSA BAŞKANLARI TOPLANIYOR

-TOBB'a bağlı oda ve borsa başkan ve yönetim kurulu üyeleri toplanıyor. TOBB ETÜ'de yapılacak toplantıya Sanayi Bakanı Za1fer Çağlayan, eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu katılıyor. (Saat : 20.00)

-CHP: ?SINIR ÖTESİ İÇİN İZİN VERME YETKİSİ SADECE TBMM'NİNDİR?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve emekli büyükelçi Onur Öymen, sınır ötesi harekat için, Anayasanın 92.Maddesine göre izin verme yetkisinin Meclis'te olduğunu söyledi. Öymen, "Büyük terör olayları her zaman hükümeti harekete geçirir gibi oluyor. Ama hemen ertesinde geri adım atıyorlar, çünkü ABD, Irak'tan çekilince üs kurarak yerleşmeyi düşündüğü Kuzey Irak'ta karışıklık istemiyor. Terör örgütünün arkasında en azından zımnen ABD var. Beş yıldır teröristler saldırıp gittiler, yaptıkları cezasız kaldı? dedi.

-YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN: ?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GERİ ALINSIN?

-Anayasa Mahkemesi önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden, Anayasa değişikliğinin tümünün gündemden çıkarılmasını istedi. Özden, ?Kapsamlı bir Anayasa değişikliği sürerken yalnız Cumhurbaşkanı ile ilgili kuralların değişmesinin hiçbir yararı yoktur? dedi.

-ASKERİ YARGITAY, ?MÜBAREK RAMAZAN'DAN SONRA KİM OLDUĞUMU ANLAYACAKSINIZ" SÖZÜNÜ TEHDİT SAYDI

-Askeri Yargıtay, askeri müzede memur olarak çalışan sanığın, telefonla konuştuğu yüzbaşıya, ?Mübarek Ramazan çıktıktan 15-20 gün sonra, gözümün içine bakarak kim olduğumu anlayacaksınız, sizinle o zaman görüşeceğim? sözünün "amiri tehdit" suçunu oluşturduğuna karar verdi.

-UZMANLAR UYARIYOR: "NEZLE VE GRİBİN KAYNAĞI KREŞLER VE OKULLAR"

-Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, nezle ve gripten korunmanın en kolay yolunun ellerin sık sık yıkanması olduğunu söyledi. Grip ya da nezlenin özellikle kreşlerden ve okullardan yayıldığına işaret eden Akdur, "Çocuklar sürekli üst solunum yolu enfeksiyonu geçirirler. Okullar açıldığında bunu diğer arkadaşlarına ve öğretmenlerine bulaştırırlar. Çocuklardan virüsleri alan öğretmenler ve ana babalar ise çevrelerine yayarlar" dedi.

-AVRUPA GIDA GÜVENLİK KURUMU GIDA BOYALARINI İNCELİYOR

-AB Komisyonu'nun Sağlık ve Tüketicinin Korunmasından Sorumlu Üyesi Markos Kipriyanu bazı gıda boyalarının küçük çocuklarda hiperaktiviteye yol açtığına ilişkin üniversite araştırmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, ?Avrupa Gıda Güvenlik Kurumu'nun görüşü temelinde gerekirse yeni önlemler alınır? dedi.

-SANAYİNİN YARISINDA ÜRETİM PATLAMASI, YARISINDA KAN KAYBI

-Ağustos sonu itibariyle son bir yılda ulaşım araçları yüzde 25.6, elektrikli makine ve cihazlar yüzde 25, metal eşya sanayi yüzde 19.4, ağaç ve mantar ürünleri yüzde 16.7 üretim artışıyla rekor kırdı. Radyo, TV, haberleşme cihazlarında yüzde 25.1, mobilyada yüzde 17.6, büro, muhasebe ve bilgi işlem makinelerinde ise yüzde 14.4'e varan üretim düşüşleri yaşandı.

-Son bir yılda üretim imalat sanayi toplamında yüzde 4.8, madencilikte yüzde 6.1, elektrik, gaz ve su sektöründe yüzde 9.6 arttı; toplam sanayi üretimindeki artış yüzde 5.3 oldu.

-BANKALARIN KUR RİSKİ BÜYÜYOR

-Bankacılık sektörünün bilanço içi açık pozisyonu Eylül sonu itibariyle 7 milyar 789 milyon dolara ulaştı. Bankaların 149.5 milyar dolarlık bilanço içi döviz yükümlülüğüne karşılık, 141.7 milyar dolarlık döviz varlığı bulunuyor. Bankaların döviz pozisyon açığı yılbaşından bu yana yüzde 50'ye yakın büyüme kaydetti.

-SEKİZ AYLIK HAMMADDE İTHALATI 79 MİLYAR DOLAR

-Türkiye'nin bu yılın ilk sekiz ayındaki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.1 artarak 78.9 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde tüketim malı ithalatı yüzde 4.2 artarak 11.2 milyar dolara çıkarken, yatırım malları ithalatı ise yüzde 8.7 artışla 16.3 milyar dolara çıktı.

-KAV, UZLAŞMACI ANAYASA İÇİN SEMPOZYUM DÜZENLEYECEK

-Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV), 1 Kasım'da ?Türkiye Anayasasını Arıyor? başlıklı sempozyum düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber