Bugün karantina uygulanmaya başlanan yerleşim yerleri

Koroavirüs nedeniyle bugün de yeni yerleşim yerlerinde karantina uygulanmaya başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2020 19:30, Son Güncelleme : 14 Nisan 2020 23:22
Bugün karantina uygulanmaya başlanan yerleşim yerleri

KASTAMONU

Kastamonu'da iki mahalle daha karantinaya alındı

Kastamonu'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki mahalle daha karantinaya alındı.

Çatalzeytin İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, Saraçlar köyünün Obruk ve Karasarmaşık mahallelerinde vaka görülmesi üzerine virüs salgınının yayılmasını önlemek ve köylerin izolasyonunu sağlamak amacıyla iki mahalle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Kentte daha önce 7 köy ve 16 mahallede karantina başlatılmıştı.

ARDAHAN

Ardahan'da bir mahalle karantinaya alındı

Ardahan'ın Damal ilçesindeki Mustafa Kemal mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Vali Mustafa Masatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu mahallenin, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantinaya alındığını aktardı.

Mahallede tespit edilen bir Kovid-19 vakasından dolayı çalışmanın başladığını belirten Masatlı, "Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar bu mahallemizde karantina uygulamasını başlattık." ifadesini kullandı.

Masatlı, mahallede sağlık ekiplerince de çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi.

SİVAS

Sivas'ta iki köy karantina altına alındı.

Sivas Pandemi Kurulunun aldığı kararla Şarkışla ilçesine bağlı Yapracık köyü ve Gölova ilçesine bağlı Boğazköy karantina altına alındı. Ayrıca daha önce karantina altına alınan; Zara ilçesine bağlı Tuzlagözü köyü, Yıldızeli ilçesine bağlı Üyük köyü, Doğanşar ilçesine bağlı Darıkol köyü ve Koyulhisar ilçesine bağlı Kurşunlu ve Yağcılar köylerinde karantina uygulaması kaldırıldı.

TOKAT

Tokat'tın Erbaa ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçeye bağlı Alan köyünün karantina altına alındığı duyuruldu.

Karantinanın 14 gün süreceği belirtilen açıklamada, köye giriş ve çıkışlarının 15 Nisan itibarıyla kapatılacağı kaydedildi.

OSMANİYE

Osmaniye'de bir mahalleye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantinası nedeniyle giriş ve çıkışlar durduruldu.

Düziçi ilçesine bağlı Gümüş köyünde bulunan Abacı Mahallesi'ne giriş ve çıkışlar, Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan karantina kararı üzerine sınırlandırıldı.

Düziçi Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince 14 Nisan 2020 tarihinden itibaren ilçemiz Gümüş köyü Abacı Mahallesi'ne ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışların sınırlandırılması kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

MALATYA

Malatya'nın Darende ilçesi kırsalındaki Aşağıulupınar Mahallesi Sarılar mevkisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Darende ilçesi Aşağıulupınar Mahallesi Sarılar bağlısında koronavirüs salgını nedeniyle 14 Nisan 2020 tarihi itibariyle karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Kentte 29 Mart'ta Darende ilçesindeki Ilıca, Arapgir ilçesindeki Eğnir, 30 Mart'ta Hekimhan ilçesindeki Kozdere, 31 Mart'ta Pütürge ilçesindeki Sahilköy, 2 Nisan'da Kuluncak ilçesindeki Kaynarca, 7 Nisan'da da Akçadağ ilçesi Küçükkürne Mahallelerinde karantina kararı alınmıştı.

Arapgir ilçesindeki Eğnir'de 12 Nisan'da, Hekimhan ilçesindeki Kozdere Mahallesi'nde ise 13 Nisan'da karantina uygulaması sona ermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber