Türkiye Kamu-Sen: Bıçak kemiğe dayandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2007 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerde kamu çalışanlarının uzlaşma konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu son noktasına kadar yerine getirdiğini belirterek, "Bıçak kemiğe dayanmıştır. İş bırakma mı dersiniz, iş yavaşlatma mı dersiniz, işe gelmeme mi dersiniz, süreli grev mi dersiniz, adını ne koyarsanız koyun, üretim gücü de dahil kullanılmak suretiyle siyasi iradeye tepki ortaya konulacaktır" dedi.

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mürsel Turbay başkanlığındaki heyet, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız'ı, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret etti.

Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bayrama buruk girdiğini, bunun en önemli nedeninin terörün yarattığı acı olduğunu belirtti.

Akyıldız, buruk olmalarının bir başka sebebinin de yaşanılan süreçte, özellikle kamu çalışanları açısından ulaşmak istedikleri hedeflerin en düşük noktasına bile ulaşamamaları olduğunu anlattı.

Israr ettikleri en önemli konulardan birisinin, ilk aşamada, siyasi irade tarafından teklif edilen rakamların hayata geçirilmesi olduğunu söyleyen Akyıldız, ısrar ettikleri ikinci noktanın ise toplu iş sözleşmeleri paralelinde kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verecek ücret zamlarının gerçekleştirilmesi olduğunu bildirdi.

"Halen kamu çalışanlarına hangi oranda zam yapılacağı açıklanmamıştır" diyen Akyıldız, "Ortalama 140 YTL zam talep ettik, ama en son gelinen noktada ortalama 78 YTL zam verilmiş ve bu zammın 78 YTL'ye ulaşması da 2008'in sonuna kalmıştır. Kamu çalışanlarının uzlaşma konusunda ortaya koyduğu iyi niyete, samimiyete, bu konudaki gayrete rağmen, hem hazine ve maliye yetkilileri, hem de siyasi irade maalesef duyarsız kalmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber