Öğrencilerden YÖK önünde protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Önce Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan ve kendilerine Gençlik Federasyonu adını veren bir grup eylemci, daha sonra YÖK'ün Bilkent'teki merkez binasına gelerek YÖK'ü protesto etti.

YÖK önünde toplanan eylemciler, 'Öğrenci Haklarımızı İstiyoruz', 'Parasız Eğitim', 'Halk İçin Bilim, Halk İçin Eğitim', Soruşturmalar Gözaltılar, Baskılar Bizi Yıldıramaz' ve 'YÖK'e Hayır' şeklinde sloganlar attılar.

Grup adına yapılan basın açıklamasında ise, YÖK'ün akademik, demokratik üniversite mücadelesi veren, öğrenci ve eğretim üyelerini baskıyla sindirdiği belirtildi. Ayrıca, lise ve üniversitelerde YÖK'ün kaldırılması için toplanan imzaların YÖK Başkanlığı'na teslim edileceği belirtildi.

Öte yandan, gruptan seçilen üç temsilci YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, görüşmede Teziç'e YÖK'ün demokratik ve bilimsel eğitimin önünde engel olduğunu ilettikleri ve Teziç'in de, 'Kendisinin dahi YÖK'ü savunamayacağını' söylediği iddia edildi. Federasyon üyelerinin YÖK'ün kaldırılması gerektiği yönündeki görüşürü bildirmesi üzerine Teziç'in de 'YÖK gibi bir kuruma gerek vardır' dediği belirtilerek, "Bizce bu da YÖK'ü savunmaktır. Biz buraya sorunların çözümü için gelmedik, sorunun asıl kaynağının YÖK olduğunu söylemek için geldik. YÖK'e karşı mücadelemizin devam edeceğini, demokratik üniversite mücadelemizin devam edeceğini söyledik" denildi. Grup daha sonra, olaysız şekilde, geldikleri otobüslere binerek YÖK önünden ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber