MEB'den 'internet ihbar hattı' projesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İHBAR HATTI HAKKINDA

İhbar hattı projesi Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ?İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi? kapsamında yürütülen faaliyetlerdendir. Uygulamanın ilk aşaması deneme amaçlı yürütülecek, yakın zamanda gerçekleştirilecek web sayfası kurulumuyla birlikte ?ihbar hattı? bu sayfada yer alacaktır. İhbar hattı projesi, teknik boyutta devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ücretsiz telefon hattı ile birlikte güçlendirilerek devam edecektir.

İnternet ihbar hattı internette yer alan her türlü zararlı içeriğe ilişkin şikâyetin alınacağı, değerlendirileceği bir birim olarak faaliyet gösterecektir. İnternet ihbar hattı öğrencilerimize, öğretmenlerimize tüm vatandaşlarımız ile resmî birimlerimize açık olacaktır.

İnternet ihbar hattı internet ortamında yer alan zararlı içeriğin ihbar edilmesini sağlama amacıyla kurulmuştur. İnternet içeriğiyle ilgisi olmayan bildirimler dikkate alınmayacaktır.

Neleri İhbar Edeceğiz?

İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri, çevrimiçi olduğunuz bir sitede yer alan zararlı içeriğe sahip web sayfalarını aşağıdaki formu doldurmak suretiyle ihbar edebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber