Aygaz Genel Müdürü uyardı: LPG kullanımı, ağaçları kurtarır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aygaz Genel Müdürü Mehmet Ali Neyzi, Türkiye'de halen 8 milyon kişinin katı yakıt kullanığını ifade ederek, bu 8 milyon kişinin katı yakıt yerine LPG kullanması halinde, 40 bin ton ağaca tekabül edecek bir artı sağlanacağını kaydetti.

Neyzi, "Küresel Rekabet ve Dünya Vatandaşlığı" temalı 16. Kalite Kongresinin "Geleceğin Toplumlarında İş Dünyasının Rolü" başlıklı oturumda yaptığı konuşmada, şirketlerin artık sürdürülebilirlik konusunda bir şeyler yapması gerektiğini fark ettiğini söyledi.

Dünyada uzun vadede kamunun olacağını, ancak kamunun yanında özel şirketlerin de önem kazanacağını, artık şirketlerin çok büyüdüğünü dile getiren Neyzi, "Bu güçlenen şirketlerin, devletler gibi bir şeyler yapabilecekleri" görüşünü aktardı.

Neyzi, Türkiye'de 8 milyon kişinin halen, odun, tezek gibi katı yakıt kullandığını kaydederek, yaptıkları çalışmaya göre bu 8 milyon kişinin katı yakıt yerine LPG kullanması halinde 40 bin ton ağaca tekabül edecek bir artı sağlanacağını kaydetti.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KAVRAMI

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve TNT Ekspress Genel Müdürü Turgut Yıldız, sürdürülebilir kalkınmanın, bugünkü nesillerin ihtiyaçlarını, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını tehlikeye sokmadan uygun kaynakları kullanmak olduğunu belirterek, sürdürülebilirliğin artık sadece Birleşmiş Milletler'in değil, şirketlerin de gündeminde olan bir kavram olduğunu söyledi.

Yıldız, sürdürülebilirliğin ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları olduğunu ifade ederek, ekonomik anlamda performansın yüksekliği, çevresel anlamda temiz enerji kullanımı, çölleşme, sosyal anlamda da eşitlik, sağlık gibi unsurların önem taşıdığını belirtti.

Yıldız, sürdürülebilirlik açısından şirketlerin stratejilerini yenilemek zorunda olduklarını, finansal açıdan şeffaf raporlama yapmaları, şirket idaresinde en yüksek standardın uygulanması, çalışan memnuniyetinin sağlanması ve bunların müşteriye yansıması gerektiğini kaydetti.

Price WaterHouse Coopers Türkiye Başkanı Cansen Başaran Symes ise küresel iş dünyasının geçmişe göre çok daha karmaşık gündeme sahip olduğunu söyledi.

Symes, sürdürülebilirlik derken artan rekabet, sosyal sorumluluk bilinci, yasal düzenlemelerde artan tehdit, kurumsal raporlama, kurumsal yönetim, şirketlerin büyüme ve gelişmesi için inovasyon gibi parametrelerin düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber