Otoyolda kebap kapısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU'da, Tem yolunda bulunan bazı tesislerin, kendi servis araçları için kentle bağlantısı olan kapılar açması, para ödemek istemeyen sürücüler için kaçak geçiş yeri oldu. Bolu Valisi Ali Serindağ, daha önce de bu konuyla ilgili şikayetler aldıklarını belirterek, ?Konuyu inceletip, gereğini yapacağız'' dedi.

Tem yolunun Bolu kesimi Yenice Köyü mevkiinde, 2 ay önce Sebahattin'in Yeri isimli dinlenme tesisleri açıldı. Hem Ankara hem de İstanbul şeridinde karşılıklı olarak kurulan tesisler, kendi servis araçları için tesislerin arkasında kentle bağlantısı bulunan kapılar açtı. Başında birer görevlinin beklediği kapılar, hem Ankara, hem de İstanbul yönünden Bolu'ya gelen bazı sürücüler de kullanmaya başladı. Yolun her iki tarafında bulunan tesislere giren sürücüler, kapılardan ücret ödemeden otoyoldan çıkıyor. Özellikle İstanbul yönünden gelen ve Bolu Dağı Tüneli'ni kullanan sürücüler, gişelerden çıkmaları halinde ödeyecekleri 10 YTL'nin üzerindeki parayı, tesisin arkasındaki kapıdan çıkarak ödemekten kurtuluyor. Tesislerde görev yapan güvenlik görevlileri, araçların kapıdan çıkışlarını görüntüleyen DHA muhabirlerini görünce çekim yapmalarını engellemek istedi.

Bolu Valisi Ali Serindağ, daha önce de bu konuyla ilgili şikayetler geldiğini belirterek, ?Otoyollar yüksek güvenlikli kontrollü yollardır. Dolayısıyla otoyollar üzerindeki tesislerin projesine uygun işletilmesi gerekmektedir. Karayolları'ndan aldığım bilgiye göre, yolun iki tarafında da aynı tesis mevcutsa, bu iki tesisin birbirine bağlantısını sağlamak için bir geçiş yolu verilmiştir. Ancak bu yolu sadece tesise ait araçlar kullanabilir. Onun dışında kontrolsüz geçişler varsa gereği yapılacaktır. Bu konuyla ilgili daha önce de şikayetler geldi. O zaman tesis sahiplerine gerekli tebligatlar yapıldı. Şimdi yeniden bir inceleme yapacağız. Böyle bir şey varsa gereği yapılacaktır'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber