Hastanede kaybolan bebeğin akıbeti bilinmiyor

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görürken ortadan kaybolan bebeğin akıbeti henüz bilinmiyor. Mardinli Alas ailesi, yaklaşık 10 gündür bebeklerini arıyor.

Aileye, bebeklerinin öldüğü söylenmiş, ancak erkek bebek yerine bir kız bebeğin cenazesi verilmeye çalışılmıştı.

Aile, bebeklerinin Batmanlı bir ailenin bebeğiyle karıştığını iddia ediyor. Batmanlı Erkanat ailesi ise şaşkın.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Prematüre Servisi'ndeki bebek karıştırma skandalı çıkmaza girdi.

Bebeklerin karışması sonucu Mardinli Alas ailesinin bebeğini aldığı iddia edilen Batmanlı Hülya-Erkan Erkanat çifti, hastaneden aldıkları bebeklerin kendilerine ait olduğunu belirtti.

Çiftin kan örnekleri alınırken, Batman'da çocuğunun cinsiyetine yanlışla kız yazıldığını söyleyen Erkan Erkanat, "Diyarbakır'da bu yanlışlık düzeltildi. Biz çocuğumuzun başından hiç ayrılmadık. Bizlerden kan örnekleri alındı, her türlü teste hazırız" dedi.

Erkek bebek yerine kız bebek cesedi verildi

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Hamdullah Alas ile aynı yaştaki eşi Gülten Alas'ın 27 Eylül 2007 günü erkek ikiz bebekleri dünyaya geldi. Osman ve Ömer adı verilen bebeklerden Ömer, nefes darlığı yüzünden Diyarbakır'a sevkedildi.

Baba Hamdullah Alas oğlunu Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde prematüre servisine yatırdı. Yaklaşık 20 gün sonra hastane yetkilileri Alas'ı arayarak çocuğunun öldüğünü bildirip cesedini almasını istedi.

Hamdullah Alas, erkek bebeğinin cesedini almaya geldiğinde hastanede kendisine kız bebek cesedi verilmek istendi. Alas, kendi çocuğunun erkek olduğunu belirterek tepki gösterince hastane yönetimi olaya el koyup, idari soruşturma açtı ve durumu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi.

Baba Alas, tuttuğu bir avukat aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olay üzerine "Öldü" denilen Ömer Alas isimli bebeğin aynı gün hastaneye kız bebeklerini getiren Batmanlı Erkanat ailesine verildiği, ölen kız çocuğunun da söz konusu ailenin olduğu ileri sürüldü.

Ünite personeli değiştirildi

Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki skandalın ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı müfettişleri soruşturmayı sürdürüyor. Hastane çalışanlarının ifadesi alınırken, prematüre servisi personelinin tümü değiştirildi.

Hastanede kaybolan Ömer Alas'ın kaydının erkek olarak yazıldığı kaydedildi. Alas ailesine verilmek istenen kız bebeğin ise henüz toprağa verilmediği ve morgda bekletildiği belirtilirken, ölen kız bebeğin kime ait olduğu da tespit edilemedi.

Erkek bebeğin doğum raporuna 'kız' yazıldı

Kozluk'ta yaşayan ve bir yıl önce evlenen Hülya- Erkan Erkanat çiftinin ise 27 Ekim 2007 tarihinde Batman Doğumevi Hastanesi'nde bir erkek çocukları oldu. Ancak, hastane kayıtlarına erkek bebek yerine 'kız' yazıldı.

Erkanat çiftinin solunum yetmezliği tespit edilen bebekleri, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Pramatüre Servisi'nde getirilip kuvöze konularak tedavi altına alındı.

Baba Erkan Erkanat, çocuğunu hastaneye yatırırken Batman'da yapılan yanlışlığı düzelterek erkek olarak kaydettirdi. Gördüğü tedavinin ardından durumu düzelen Erkanat çiftinin bebeği 1 Kasım tarihinde taburcu edilerek evine gönderildi.

Bebekleriyle evlerine giden ailenin, bir hafta sonra Diyarbakır Çocuk Hastanesi yetkileri tarafından aranarak hastaneye gelmeleri istendi. Çağrı üzerine Diyarbakır'a gelen aileye doğum raporunda cinsiyetin kız yazıldığı ve başka bir aile ile bebeklerinin karıştığı söylendi.

Baba Erkanat, çocuklarının doğduğu andan itibaren hiçbir şekilde yalnız bırakmadıklarını ve tedavi sırasında da bebeğin yatış raporunda da erkek yazıldığını söyledi. Bunun üzerine hastane yetkileri Batman Doğumevi Hastanesi'ni arayarak bebeğin erkek ya da kız olduğu yönünde bilgi istedi. Bunun üzerine Batman'dan "Dalgınlıkla kız yazılmış olabilir" cevabı alındı.

Erkanat ailesi: "Çocuk bizim"

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Mardinli Alas ailesinin erkek bebeğini aldıkları iddia edilen ve Batman'ın Kozluk İlçesi'nde yaşayan Erkanat ailesi iddiaları reddetti.

Olayın ortaya çıkmasından sonra Diyarbakır'da kan örneklerini veren Hülya-Erkan Erkanat çifti hastaneden aldıkları bebeğin kendilerine ait olduğunu ve ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Yaşanan gelişmelerden büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Erkanat çifti, bu yüzden çocuklarını henüz isim koyamadıklarını dile getirip, "Alınan kan örneklerinin sonucu belli olana kadar çocuğumuza isim koymayacağız" dedi.

Eşini ilk çocuklarını doğumundan önce defalarca doktor kontrolüne götürdüğünü ve ultrasonda da cinsiyetinin erkek olarak tespit edildiğini söyleyen 24 yaşındaki Erkan Erkanat, "Doğumdan sonra Batman'daki hastanede yanlışlıkla kız olarak kayda geçirildi. Ben çocuğumu daha sonra Diyarbakır'da hastane götürdüğümde erkek olarak kaydettirdim. Bunu oradaki yetkililerde biliyor. Tedavi gördüğü süre içinde biz bebeğimizin yanından hiç ayrılmadık. Bizden kan örnekleri alındı, şimdi bunun sonucunu bekliyoruz. Bebek bize ait, bunun için tüm teste hazırız. Karışıklık olayıyla ilgili hiçbir sorumluluğumuz yok" dedi.

Yaşanan gelişmelerden oldukça rahatsız olan 20 yaşındaki anne Hülya Erkanat da, hamileliği döneminde 2 ayda bir doktora gittiğini ve bebeğinin erkek olduğunu söyledi.

Sorunun bir an önce çözümlenmesini isteyen Hülya Erkanat, "Diğer ailenin acısını anlıyorum ama bu bebeğin benim olduğunu kesinlikle eminim. Yapılan bir yanlışlık yüzünden suçlu durumuna düşürüldük. Şimdi bu sorunla ilgili soruşturmanın bitmesini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber