Doktoru 12 bin kontör dolandırdılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da bir doktor, kendisini telefondan arayan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis olarak tanıtan kişi tarafından 12 bin kontör dolandırıldı.

Dolandırıldığını, arayan kişinin telefonuna kontör yüklendikten sonra fark eden doktor, parayı ödemeyince karakolluk oldu.

Alınan bilgiye göre, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Servisi'nde görevli Opr. Dr. Muhammet Selim'i cep telefonundan arayan bir kişi, Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polis olduğunu söyleyerek, görüştüğü kişinin ve Muhammet Selim olup olmadığını ve hattın kime ait olduğunu sordu. Selim'in, hattın oğluna ait olduğunu söylemesi üzerine telefondaki kişi, ''Bu numaranın kayıtlı olduğu kişi hakkında, sahte evrakla banka hesabı ve kredi kartından 40 bin YTL para çektiğini belirledik.

Telefonu kapatma, ayrıca benim kontörüm bitmek üzere, en yakın şubeye giderek telefonuma kontör yüklersen iyi olur'' dedi. Bunun üzerine yakındaki Trabzon PTT Merkez Müdürlüğüne giden Selim, gişe memuru Sevinç Önsel'e elindeki telefonu uzatarak, telefondaki kişinin söylediği numaraya kontör yüklemesini istedi. Önsel, Selim'in isteğine bağlı olarak, telefondaki kişinin söylediği numaraya bilgisayardan 12 bin kontör yükleme yaptı.

Selim, Önsel'in, işlemin tamamlandığını ve telefondaki kişinin söylediği numaraya 12 bin kontör yüklediğini ve ücretin bin 416 YTL olduğunu iletmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak, parayı ödemedi. PTT memuru Önsel, Çarşı Polis Merkezine giderek, Selim'in isteği üzerine işlemi yaptığını, hatta şüphelenerek telefondaki kişiye 'bu kadar kontörü ne yapacaksınız' diye sorduğunu, telefondaki kişinin de kendisine 'emniyet müdürlüğünden arıyorum, fazla soru sorma, işine bak' dediğini aktararak, parayı ödemeyen Selim'den şikayetçi oldu. Muhammet Selim ise yüklenen miktarın yüksek olması dolayısıyla dolandırıldığını anladığını, bu nedenle parayı ödemediğini ifade ederek, kendisini dolandıranlardan şikayetçi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber