Devlet büyüklerini koruyan özel polisler ayda iki eğitimden geçiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü Devlet Büyüklerini Koruma Şubesi'nde görev yapan seçilmiş polis memurları, gruplar halinde eğitimden geçiriliyor. Trafiğe kapalı alandaki eğitimlerde, devlet büyüklerinin araca alınması ve çıkarılması sırasında oluşabilecek silahlı ve silahsız eylemler tatbik ediliyor. Silahlı eğitim sırasında ise devlet büyüğünün yara almadan seri şekilde otomobile alınarak bir an önce uzaklaştırılması sağlanıyor.

Devlet büyüklerini korumakla görevlendirilen ekipler, hareketleri en hızlı şekilde yapabilmek için tatbikatları defalarca tekrar ediyor. 50 koruma polisi, ayda bir ya da iki defa eğitimden geçiyor.

Son olarak Prens Charles'ın İzmir ziyareti sırasında görev yapan Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, dinamik ve zinde olabilmek için eğitimlerini aksatmıyor. Şube Müdürü Hadi Öztekin'in de zaman zaman katılıp seyrettiği eğitimler sırasında ekipler kapılara asılı durmasını, otomobile seri şekilde binip inmeyi tatbik ediyor. Defalarca tekrarlanan hareketlerin ardından, devlet büyüğünün otomobile alınması ve çıkarılması canlandırılıyor. Tatbikatın en hareketli ve can alıcı bölümü ise son ve en zor olanı. Tatbikatın yapıldığı Pınarbaşı Yarış Pisti, bu sırada güzel görüntülere sahne oluyor. Devlet büyüğünün bulunduğu bölümden alınıp muhtemel bir kargaşadan veya silahlı saldırıdan kurtarılışının tatbik edildiği bölümde bir kısım memurlar silahlı eylemci rolüne girerken korumalar da devlet büyüğünü en az zararla kurtarmak için çaba gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber