İşte kamu personel reformunun getireceği yenilikler

Devlet Personel Başkanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, kamu personel reformuyla ilgili önümüzdeki günlerde sendikalarla bir araya geleceğini açıkladı. Bakan Başesgioğlu, kamu personel reformuyla ilgili bir taslak hazırlandığını ancak sendikaların taslakta yer alan memurların sözleşmeli statüsüne geçirilmesi ve performansa göre maaş verilmesi gibi düzenlemelere karşı olduklarını belirtti. Başesgioğlu, kamu personel reformuyla ilgili düzenlemeyi 2008 yılı içinde yasalaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Personel Başkanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, kamu personel reformuyla ilgili önümüzdeki günlerde sendikalarla bir araya geleceğini açıkladı. Gazetemizin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Bakan Başesgioğlu, kamu personel reformuyla ilgili bir taslak hazırlandığını ancak sendikaların taslakta yer alan memurların sözleşmeli statüsüne geçirilmesi ve performansa göre maaş verilmesi gibi düzenlemelere karşı olduklarını belirtti. Başesgioğlu, kamu personel reformuyla ilgili düzenlemeyi 2008 yılı içinde yasalaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Taslakta neler var

İşte kamu personel reformunun getireceği yenilikler:

>> Memurların halen özlük haklarını belirleyen kademe ve derece unvanları tamamen kaldırılıp yerine 1'den 10'a kadar sıralanan basamak sistemi getirilecek. Böylece 3'ün 5'i, 1'in 1'i gibi unvanların yerine sadece 1 ya da 5'inci basamak gibi kariyer sıralaması oluşacak.

>> Kamuda ilk defa görev alan memur birinci basamaktan başlayacak ve 3 yılda bir alacağı uygun sicil ile 10. basamağa kadar yükselebilecek.

>> Kamu görevlileri yaptıkları görevin ağırlığına göre 11 gruba ayrılacak.

>> Memurun eline geçen maaşın yüzde 70'ini temel görev aylığı oluşturacak. Maaşta memurun kıdemi, eğitimi, görevin riski ve mali sorumluluk gibi özellikler dikkate alınacak. Mesela, terörle mücadelede görev alan polis ile masa başında çalışan polis arasında maaş farkı olacak.

>> Performansa dayalı ödeme, temel görev aylığının en fazla yüzde 5'i oranında uygulanacak.

>> Birçok döner sermaye genel bütçeye aktarılacak. Bütçeye aktarılmayan döner sermayeli kuruluşlara ise özel şirket statüsü verilecek.

>> Emekli olanların yerine sözleşmeli personel alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber