Sınıfları talan edilen okulda daha öncede olaylar yaşanmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 18:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'de öğrencilerin bir türlü disiplin altına alınamadığı Fevzi Çakmak Lisesi daha öncede bıçaklama olaylarının yaşandığı bir okul olarak biliniyor.

10 Mart 2006 tarihinde balici oldukları iddia edilen 2 kişi Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi'ne gelerek bilinmeyen bir nedenle okulun kantincisine saldırmış, olayda bıçakla yaralanan kantinci S.P., Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

S.P. olayla ilgili olarak şikayetçi olmazken, okulun camlarını da kıran 2 kişi daha sonra kaçmıştı. Olayın şokunu üzerinden atamayan öğretmenler bunun üzerine okula gelmemiş. Öğretmenler okula gelmeyince eğitime zorunlu olarak bir gün ara verilmişti.

Aynı okulda buna benzer bir çok olay yaşandığı için can güvenliği olmayan öğretmenler yılın büyük kısmında rapor alarak okula gidememişlerdi.

Yaşanan bu olaylar nedeni ile bir türlü okulu disipline etmeyi başaramayan Milli Eğitim Müdürlüğü okulu kapatarak öğrenci ve öğretmenlerini farklı okullara gönderdi. Ardından da okul, Mersin Spor Lisesi olarak hizmet vermeye başladı.

Öte yandan sınıfları yakan yıkan öğrencilerin yasadışı terör örgütleri tarafından organize edilen gösterilerde de boy gösterdikleri iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber