TÜDEF'ten tüketicilere uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, bayram ve yılbaşı öncesi, tüketicileri gelecek günlerini krize sokacak ''hesapsız kredi'' tuzağına düşmemeleri, alışverişlerde mutlaka fiş veya fatura almaları konusunda uyardı.

Ali Çetin, yazılı açıklamasında, tüketicilerin sanki yapılan alışveriş bedeli ödeme günü geldiğinde istenmeyecek gibi sürekli alışverişe yönlendirildiğini belirterek, ''tüketim çılgınlığına kanmayarak bu oyunda yer almayalım'' önerisinde bulundu.

Tüketicilerin gelirleriyle orantılı olmayan alışverişlere yönlendirilebildiğini, bankaların da ''anında kredi, faizsiz kredi, kefilsiz kredi'' gibi bireysel tüketici kredisi pazarladığını ifade eden Çetin, tüketicilerin gelecek günlerini krize sokacak hesapsız kredi tuzağına düşmemesi gerektiğini belirtti.

Çetin, alışverişlerde mutlaka fiş veya fatura alınması, böylece ürünün ayıplı çıkması durumunda yasal hakların kaybedilmemesi gerektiğine işaret etti.

-KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞLERİ-

Köprü ve otoyol geçişlerinin bayramda ücretsiz olduğunu hatırlatan Çetin, uygulamanın bitiş zamanına dikkati çekerek, ''Tüketiciler, bedava geçişlerin bittiği saati, trafik yoğunluğunu, nakit gişelerindeki olağanüstü kalabalığı dikkate alarak son gün girişlerde mutlaka bilet almalıdır. Biletsiz olarak gişelere geldiklerinde bayramın son günü saat 24.00'ü geçiyorsa cezalı ücret ödeyeceklerini hesaba katmalılar'' dedi.

Çetin, ayrıca, ödeme gücü sınırlı olan tüketicileri, kredi kartı ile kurbanlık almak, borca kurbanlık almak gibi gelecek günlerini sıkıntıya sokacak davranışa girmemeleri konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber