İşte Demirtaş'in ilk ifadesi...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 00:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, askerlikle ilgili rapor işlemlerinde asker ve sivil bürokrasiden bir kaç kişinin kendisine yardımcı olduğunu söyledi

Namık Durukan / Milliyet

Dün Askeri Mahkeme'ye sevk edilen Demirtaş, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Demirtaş, ifadesinde şunları söyledi:

"Burada yapılan yargılama Türk hukuk tarihine kara leke olarak geçecektir. Benim savcıya daha önce verdiğim ifadeye rağmen hala benim tutuklanmam isteniyorsa, ne siz yorulun, ne ben yorulayım. Tutuklama kararı verin. Ben size savunma yapmıyorum" dedi. Demirtaş ifadesinde özetle şunları söyledi:

"Böyle bir suçlamayı kökten kabul etmiyorum. Bir siyasi partinin genel başkanıyım. 1993 - 2006 arasında 12 - 13 yıl cezaevinde kaldım. Askeri ve sivil bürokrasiyi bilmediğim için onların arasından bir iki kişi çıktı, 'yardımcı olalım' dedi. Onların gösterdiği yolda işlemleri yaptım. Bu sürede bana kötü yaklaşmış insanlar da olabilir. Ben parti genel başkanı olduğum için yaranmacı suretle yaklaşanlar da olmuştur. Bana yardımcı olan, devlet işlerinde yol gösteren bir durumdan kaynaklı burdaysam, bu durumdan beni suçlayamazsınız. Durum bu noktaya gelmişse, ben bunun sanığı ve şüphelisi değil mağduruyum. Bana kötü niyetle yaklaşım var, ya da benim siyasi konumumdan yararlanmacı bir anlayışla yaklaşıldı. Benim hatam olmuşsa, buna dikkat etmemek olmuştur.

Burada iki kez gelip size ifade veriyorsam, suçsuz olduğuma inandığım içindir. Parti olarak da, kişi olarak da zorlanıyorum. Bir çete varsa, suç örgütü varsa, bunun üzerine gidin, ben de bunun mağduruyum. Siyasi pozisyonum gereği, buna cüret etmek için hukukdışılığa başvurmuş değilim. Bir şeyin izini yakalamışsınız, bu konunun üzerine gidin. Beni de aynı kapsamda değerlendirmekle hata yapıyorsunuz. Burada yapılacak şey bellidir, beni hastaneye sevkedin. Neyse çıksın ortaya. Bu durumdan çok bunaldım. Bizi çok sıkıntıya sokuyor. Haziran'dan beri 6 aydır beni kimse hastaneye sevketmedi. Bu konuda neden bekleniyor, anlayabilmiş değilim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber