Bayram hazırlıkları tamam

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün başlayan Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı. Belediyeler bayram öncesinde kurban kesimi ile ilgili uyarılar yaptı. İzinsiz yerlerde kesim yapanlara, hayvanlara eziyet edenlere 118 ile 2 bin YTL arasında değişen para cezası verilecek.

Boyuna, yaşına kilosuna göre, 200 YTL ile 5 bin YTL arasında kurbanlık bulmak mümkün. Ancak kurban alırken ilk bakılması gereken hayvanın sağlık raporu ile veteriner muayenesini belirleyen kulağındaki küpeler.

Kurbanlığın kör topal olmaması, burun veya ağzından akıntı gelmemesi de önemli.

Kurbanları cadde, sokak, park, meydan, otoban kenarı gibi ilan edilen kesim yerleri dışında kesenlere, Kabahatler Kanunu ile Çevre Kanunu'na göre para cezaları uygulanacak.

İzinsiz yerlerde kesim yapanlara, hayvanlara eziyet edenlere 118 ile 2 bin YTL arasında değişen para cezası verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belirlenen yerler dışında kesim yapanlara bin 174 YTL ceza kesileceğini belirterek, "Kurban kesim noktalarının sayısını artırdık. Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da, bayram mesajında kurban kesiminde dini ve insani sorumluluklara dikkat edilmesi çağrısını yaptı.

Bardakoğlu, kurbanın ehil kimseler tarafından ve usulüne uygun şekilde kesilmesine özen gösterilmesini istedi.

Bayram namazı saatleri

Bayram namazı bugün sabah, İstanbul'da 08.11'de, Ankara'da 07.51'de, İzmir'de 08.08'de, Edirne'de 08.23'de, Hakkari'de 06.59'da, Trabzon'da 07.28'de, Diyarbakır'da 07.14'de kılınacak.

Liderlerden bayram mesajları

Kurban bayramı öncesi liderlerin mesajlarında teröre tepki ve milli birlik çağrısı vardı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında, "Yeryüzünün en barışçı, en merhametli, en diri toplumlarından biriyiz" dedi.

Gül, toplumun bütün katmanlarından beklentinin Cumhuriyet'in ve demokrasinin kazanımlarına katkı vermeleri olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan:

Başbakan Erdoğan, terörün Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kastettiğini vurguladı ve "Bu belayı aştığımız taktirde bizi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği medeniyet hedeflerinden alıkoyacak hiçbir engel olmayacaktır"dedi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan:

Meclis Başkanı Toptan ise, "Farklılıklarımızı zenginlik kaynağı olarak görelim" çağrısı yaptı.

Toptan, "Her vatandaşımız Meclis'te temsil ediliyor, hakları Meclis tarafından korunuyor, sahip olduğumuzun değeri bilinmeli" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal:

CHP lideri Deniz Baykal da, "Bizim yaşadığımız İslamiyet Talibani değil, Hazreti Mevlana'yı, Hacı Bektaş-i Veli'yi, Yunus Emre'yi yetiştirmiştir" dedi. Baykal, bu değerlerin ancak demokratik ve laik Cumhuriyetlerde yaşatılabileceğini vurguladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli:

Mhp lideri devlet bahçeli milli kardeşlik duygularının insafsızca tartışıldığı bir dönemden geçildiğini savundu, "zayıflamaya yüz tutmuş olan milli ve dini hassasiyetlerimizin bayram günlerinin bereketiyle yeniden güçlenmesini temenni ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber