Milli Güvenlik Kurulu'nda 'sınır ötesi' görüşüldü

Haber Giriş : 28 Aralık 2007 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı (MGK) sona erdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Aralık ayı olağan toplantısı 5 saat sürdü.

Toplantının ana gündemini PKK terör örgütüne yönelik sınır ötesi hareket oluşturdu.

Operasyonların geniş ve kapsamlı bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantının sonuç bildirisinde, güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik olarak Irak'ın kuzeyine icra ettiği başarılı operasyonların gerekli görüldüğünde kararlılıkla sürdürülmesinde mutabık kalındığı belirtildi.


2007'nin son Milli Güvenlik Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığı'da toplandı.

Toplantıda sınır ötesi operasyon ve güncel iç ve dış gelişmelerin yanısıra Butto'nun öldürülmesinin ardından Pakistan'da yaşanan durumunda görüşüleceği bildiriliyor. Yılın son Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılıyor. Toplantıya Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer doğal kurul üyeleri katılıyor. Toplantıda, TSK'ya verilen yetkiye dayanılarak yapılan geniş kapsamlı sınır ötesi operasyon ve bu operasyonların sonuçlarının değerlendirilmesi bekleniyor. MGK'da, Genelkurmay Başkanlığı'nın, operasyonların sonuçları ile iç ve dış yansımalarına ilişkin Kurul üyelerine geniş kapsamlı bilgi vermesi bekleniyor. Operasyonların yanısıra eve dönüş başta olmak üzere yapılması düşünülen yasal düzenlemelerin de ele alınacağı ifade edildi. Ayrıca kurul toplantısında Pakistan'da Benazir Butto'nun bir suikast sonrası öldürülmesi sonrası Pakistan'da yaşanan gelişmelerin de değerlendireleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber