Üniversite'den 'Mehmet Akif Ersoy' ve 'İstiklal Marşı' temalı sergi

TBMM tarafından 2021 Yılının Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesi nedeniyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından Altındağ Belediyesinin de destekleri ile 15 Temmuz Şehitlerine ithafen "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" temalı sergi açıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2021 13:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üniversite'den 'Mehmet Akif Ersoy' ve 'İstiklal Marşı' temalı sergi

Sergi Ulucanlar Cezaevi Müzesi kampüsü içinde yer alan Sanat Sokağı sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunuşu ve Melike Hatun Camii müezzini Hafız Bayram SÖĞÜTDELEN'in Kur'an tilavetinin ardından serginin Küratörlerinden Anakara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Güven MERAL'in serginin 15 Temmuz Şehitlerine ithaf edildiğini dile getiren konuşması ve sergiye eserleri ile katılan sanatçılara teşekkür konuşması ile ziyarete açılan sergi 5 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Serginin diğer küratörü Dr. Öğr. Üyesi Cengiz ŞAHİN sergi hakkında bilgilendirmede bulundu. Yaptığı bilgilendirmede 2021 yılının Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı ilan edilmesi nedeniyle açılan sergide İstiklal Marşının satır sayısınca eserin sergide yer aldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber