Okul bahçesindeki trafo yangını paniğe sebep oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 18:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da havaların iyice soğumasıyla birlikte elektriğe aşırı yüklenmelerin sonucunda trafolar peş peşe yanmaya başladı.

Son birkaç gün içerisinde 3 ayrı yerde alev alan trafo patlamalarının sonuncusu bir okulda yaşandı.

Cemalettin Tınaztepe İlköğretim Okulu bahçesindeki trafonun alev alması öğrenciler ve idareciler arasında büyük bir panik yaşanmasına neden oldu. Okul güvenlik görevlisinin fark ettiği olayda öğrenciler sınıflardan tahliye edildi. Sınıflarların boşaltılması ile öğrenciler korkudan bir birini ezerek kendilerini güçlükle okul dışına attı.

Okuldaki trafonun alev alması ve yaşanan can pazarından haberdar olan veliler okula akın etti. Büyük bir paniğin yaşandığı okulda aileler çocuklarını bahçenin kapısında güçlükle buldu.

TEDAŞ ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen trafo yangının sonrasında açıklama yapan okul öğretmenlerinden Seyfetin Kaya, "Trafonun okul bahçesinde kaldırılması için bugüne kadar çok mücadele verdik. Ancak başarılı olamadık. Bu olay çocuklar bahçede olduğu bir sırada olsaydı yaşanacak izdihamın sonucunu düşünmek bile istemiyorum. Canlı bomba kadar tehlikeli olan bu trafonun okul bahçemizden acilen kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber