CHP'li Özyürek: Öğretmen maaşlarıyla ilgili tartışmayı Meclis'e taşıdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2008 15:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau'nun, öğretmenlerin maaşlarıyla ilgili sözlerini, TBMM gündemine taşıdı.

Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde; Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau'nun, "Öğretmen maaşlarının OECD standartlarına göre yüksek, öğrenci başarı seviyesini ise düşük bulduğu" yönündeki sözlerinin basında yer aldığını hatırlattı.

"Dünya Bankası Türkiye Temsilcisinin, 'Öğretmen maaşlarının yüksek olduğu' şeklinde görüş bildirmesini, içişlerimize bir müdahale olarak kabul ediyor musunuz?" diye soran Özyürek, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Dünya Bankası direktörünün, 'Eğitimde başarısız olunduğu' iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz? AKP 5 yıldan bu yana iktidarda olmasına rağmen bu başarısızlığın sebebi nedir?

Öğretmenlerin refah düzeyinin zaten gerilemiş olduğu ve diğer ülkelerle karşılaştırıldığında düşük olduğu verilerden anlaşılabilecekken, daha az refah sunabildiğiniz eğitim ordusuyla, Türkiye'yi yarınlara hazırlayacak kaliteli eğitimi nasıl vermeyi düşünüyorsunuz?

Dünya Bankası Türkiye Direktörünün bu sözleriyle haddini aştığını düşünüyor musunuz? Dünya Bankası Türkiye Direktörü hakkında, onun bu sözlerine ilişkin olarak, herhangi bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber