Sezer, TRT Yönetim Kuruluna atanacak 2 üyeyi veto etti

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AKP iktidarının TRT Yönetim Kurulu'na atama karamamesini, iki isme karşı çıkarak veto etti.

AKP, RTÜK'ün TRT'nin yeni yönetim kurulu için belirlediği 12 aday arasından 6 kişiyi seçerek onay için Çankaya Köşkü'ne iletmişti. Sezer'in bir süredir hukukçularına incelettirdiği kararnamede iki isme itiraz ettiği öğrenildi. Sezer, TRT Başuzmanı Sacettin Gürbüz ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Abdullah Topçuoğlu'nun atanmasına karşı çıkarak kararnameyi Başbakanlık'a geri gönderdi.

Sezer'in kararının ardından gözler hükümete çevrilirken veto edilen bu isimlerin yerine RTÜK tarafından aynı alanda önerilen diğer kişilerin atanması için kararname hazırlanıp hazırlanmayacağı merak konusu. Bu yol izlenirse Topçuoğlu yerine Gazi Universitesi öğretim üyesi Prof. Naci Bostancı, Gürbüz yerine Ayla Yakal Erbakan'ın atanması gerekiyor.Erbakan'ın, Necmettin Erbakan'ın yeğeni ve Bayındırlık ve iskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan'ın eşi olması nedeniyle hükümetin Erbakan'ın atanmasına sıcak bakmadığı vurgulanıyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber