Telekom ve Tekel İhalesi Ekim ayında yapılacak

Haber Giriş : 21 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türk Telekom`un özelleştirme ihalesine ekim ayının ilk haftasında çıkılacağını açıkladı.
Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, özelleştirmeler hakkında bilgi verdi. Özelleştirmenin Türkiye`nin 20 yıldan bu yana konuştuğu bir konu olduğunu belirten Çiçek, ``Dünyada özelleştirmeyi en erken konuşan ülkeyiz ama gerçekleştirme açısından en sona kalan ülkeyiz`` dedi. Çiçek, Türkiye`nin özelleştirmelerden bugüne kadar elde ettiği tutarın 9 milyar dolar civarında olduğunu kaydetti.

2004`teki özelleştirme gelirlerinin 238 milyon dolarının Hazine`ye aktarıldığını, 363 milyon dolarının ise 2003 yılından önce kullanılan kredilerin erken ödemesinde kullanıldığını bildiren Çiçek, bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek özelleştirmelerin tarihlerini de açıkladı. Çiçek`in verdiği takvime göre, parçalı mı bütün mü yapılacağı tartışılan Telekom`un özelleştirme ihalesi ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek.

Araç muayene istasyonlarının özelleştirmesi bu hafta, Tekel`in özelleştirilmesi ekim ayının üçüncü haftasında, KKTC Havayolları`nın yüzde 50 hissesinin satışı da 17 Kasım`da gerçekleştirilecek. Bakan Çiçek, Petkim`in yüzde 50

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber