Kara kışın kara yüzü: 11 ölü 118 zehirlenme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt genelinde karbonmonoksit gazından zehirlenen 11 kişi öldü, 118 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Köşk beldesinde yaşayan Lütfi Küçükçayır (20) ve 6 ay önce askerden geldiği öğrenilen kardeşi Hasan Küçükçayır (23), sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Sabah uyandığında zehirlendiğini fark eden Lütfi Küçükçayır'ın bağırarak yardım istemesi üzerine uyanan ailesi, durumu 112 Acil Servis'e bildirdi.

Olay yerinde gelen ilk yardım ekipleri, Hasan Küçükçayır'ın öldüğünü tespit etti.

Lütfi Küçükçayır, Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

BİLECİK

Bilecik'in Bozüyük ilçesi Çarşı Mahallesi'nde yaşayan Yaşar Bacel (31), eşi Zübeyde (29), çocukları Ramazan (10) ve Abdulbaki Bacel (7)

fenalaştı.

Yakınlarının haber verdiği 112 Acil Servis sağlık ekibince Bozüyük Devlet Hastanesine kaldırılan 4 kişinin, karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi.

4 kişi, hastaneye kaldırıldı.

Bilecik'te, İstiklal Mahallesi'nde, İbrahim (35), eşi Hatice (30) ve çocukları Ecrin Durmaz (8) ile evde misafir olarak bulunan İrem (11) ve Ceren Altay (2) fenalaştı.

112 Acil Servis sağlık ekibince Bilecik Devlet Hastanesine kaldırılan 5

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta gece boyunca süren şiddetli lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen çok sayıda kişi, tedavi olmak için hastanelere başvurdu.

Bu kişilerden 67'sinin karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi.

15 kişi, ilk müdahalenin ardından tedavi altına alındı, 52 kişi ise

ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Eğrikuyu köyünde, Bayram Can ()

ile eşi Dursine Can (50) gece uyurken kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sabah 17 yaşındaki Hacı Can, seslendiği anne ve babasından yanıt alamayınca girdiği odada çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı.

KAYSERİ

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde, 79 yaşındaki Keziban Solak, kömür sobasından karbonmonoksit gazı sızması sonucu zehirlenerek hayatını kaybetti.

Keziban Solak'ın yakınları tarafından bulunan cesedi, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bu arada, Kayseri'de bugün karbonmonoksit gazından zehirlenen 24 kişinin hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Beyyazı beldesinde F.A. ile çocukları S.A, Ö.A, N.A.

ve Z.A, evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Afyonkarahisar Göğüs Hastanesine giden F.A. ile çocukları tedavi altına alındı.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Pancar Mahallesi Depo Sokak'taki evlerinde gece uyuyan Yusuf Güven (57) ve Ayşe Güven (54) çifti, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Gün boyunca ağabeyinin evinden ses gelmediğini fark eden alt kattaki kardeşi tarafından bulunan Yusuf ve Ayşe Güven çiftinin cesetleri, otopsi için Dinar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de Gündoğdu Mahallesi'ndeki evinde önceki gün yakınları tarafından baygın bulunup devlet hastanesine kaldırılan 9 aylık hamile Zeynep Özdal'ın (24) kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği ve solunumunun durduğu belirlendi.

Hastane acil servis sağlık ekibinin müdahalesi sonucu yaşama döndürülen ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Zeynep Özdal'ın beyin ölümü dün gerçekleşti.

Yaşam destek ünitesine bağlanan hamile Zeynep Özdal, bugün hayatını kaybetti.

Zeynep Özdal'ın karnındaki 9 aylık erkek bebeğin de öldüğü bildirildi.

KARAMAN

Karaman'da, Yazılı köyünde, Sevim Bayrakçı (50) ve Mustafa Bayrakçı'ya () telefonla ulaşamayan Karaman'da yaşayan çocukları, durumu yakınlarına bildirdi. Bunun üzerine Bayrakçı çiftinin evine giren yakınları, karı kocanın cesediyle karşılaştı.

Sevim ve Mustafa Bayrakçı'nın, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldükleri belirlendi.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Altıntaş ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde, Mehmet Ali (50) ve eşi Havva Maraş'ın (49) uzun süre evden çıkmamasından şüphelenen yakınları, polise haber verdi.

Kapıyı kırarak içeri giren polis, Mehmet Ali ve eşi Havva Maraş'ı (49)

ölü buldu.

Çiftin, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği anlaşıldı.

Çiftin çocukları Sami Maraş'ın (18) da zehirlendiği, Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

VAN

Van'ın Başkale ilçesi Böğrüpek köyünde yaşayan Kemal Yağma ile eşi ve 6 çocuğu, sobanın yakılmasından bir süre sonra rahatsızlandı. Sobadan sızan gazdan zehirlendiğini fark eden Kemal Yağma, komşularına haber verdi.

Aileyi evden çıkardıktan sonra 112 Acil Servis'i arayan Yağma'nın yakınları, bu telefona ulaşamayınca, durumu Başkale 4. Hudut Tabur Komutanlığına bildirdi.

Tabur Komutanı Piyade Yarbay İsmail Güzeller'in talimatıyla bölgeye askeri araçlar gönderildi. Kaymakam Ali Arslantaş da sağlık ekiplerini ambulansla köye gönderdi.

Jandarma Komutanlığı ekipleri ile sağlık ekiplerinin köye ulaşmasının ardından Yağma ailesi, Başkale Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ARDAHAN

Ardahan'ın Hanak ilçesin Selamverdi Mahallesi'nde yaşayan Ayfer Karakaya ile çocukları Birkan ve Hilal, karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Karakaya ailesinin fertleri, Ardahan Merkez Sağlık Ocağına kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber