4/C'li öğretmen alınacağı haberleri yanlıştır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta içerisinde 4/C kararnamesinin neden çıkarılmadığını haber konusu yapmıştık. 1 Şubat itibariyle konuya dair Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır.

Ancak, bu kararın ekinde yer alan ve MEB'e 2008 yılı için tahsis edilen 10.338 pozisyon, bazı haber kaynaklarının yanlış başlık kullanması nedeniyle, öğretmen adaylarınca yanlış anlaşılmaktadır.

Söz konusu kararname özelleştirme nedeniyle işsiz kalan ve kamuda istihdam edilen 4/C'lilere yöneliktir. 2007 yılında 10 ay istihdam edilen 4/C'lilerin, 2008 yılında da göreve devam etmeleri için yeni bir Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç vardı. İşte söz konusu bu haber, bu şekilde istihdam edilen özelleştirme mağdrularına yöneliktir.

Bir başka anlatımla, bu kararın yeni bir 4/C'li alımı ile ilgisi olmadığı gibi öğretmen adaylarıyla da bir ilgisi bulunmamaktadır.

Özelleştirme nedeniyle işsiz kalanlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda genel olarak hizmetli olarak istihdam edilmektedir.

Konunun öğretmen adaylarınca bu şekilde değerlendirmesi ve yanlış çıkarımlarda bulunarak, idari makamların boş yere meşgul edilmemesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber