YÖK'te katsayı direnişi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türban düzenlemesinde gözler Köşk'e çevrilirken, bir diğer kritik tartışma konusu olan katsayıyı görüşmek için bugün toplanacak olan YÖK Genel Kurulu'nda ?katsayı direnişi? yaşanacak. Genel Kurul'un muhalif üyelerinin toplantıya katılmayarak, konunun ele alınmasını engellemesi bekleniyor. 21 kişilik Genel Kurul'da 9 muhalif üye bulunuyor. Bir üyelik de boş. Toplantı yeter sayısının 14 olması nedeniyle, muhalif üyelerden en az 3'ünün toplantıya katılmaması durumunda karar alınamıyor.

ÖSS kılavuzu nedeniyle bugün yapılacak Genel Kurul öncesinde YÖK üyeleri, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan toplantı gündemi hakkında bilgi alacak. Muhalif üyeler, katsayı konusunun gündemde olması halinde, toplantıya katılmayacak.

14 ÜYE ŞARTI ARANIYOR

10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atadığı YÖK üyeleri Prof. Dr. Engin Ataç ve Prof. Dr. Tunçalp Özgen ?mazeretli? olarak toplantıya katılmazken, Sezer döneminde ÜAK kontenjanından YÖK'e atanan Prof. Dr. Fikret Şenses de mazeret bildirecek. Bu durumda geriye, 6 muhalif üye kalıyor. Bu üyelerin tutumu belirleyici olacak. Bu muhalif üyelerden 5'i Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), 1'i de Sezer tarafından atanmıştı.

YÖK Yasası'na göre, Genel Kurul'un toplanabilmesi için 14 üye gerekiyor.

ÜAK tarafından YÖK üyesi seçilen Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu, konuya yönelik olarak, ?Koşulları değerlendireceğiz. Türkiye için en doğru karar neyse, üzerimize düşeni yapacağız? değerlendirmesini yaptı.

ÖSS KILAVUZU GECİKTİ

ÖSYM Başkanlığı da ÖSS kılavuzu Genel Kurul tarafından henüz onaylanmadığı için sıkıntıya girdi. Kılavuzun 1 hafta içinde onaylanması halinde ÖSS'ye başvurular en erken 3 Mart'ta başlayabilecek. ÖSS başvurularının gecikmemesi ve kılavuzun onaylanabilmesi için Genel Kurul'un bugün toplanabilmesi gerekiyor. Bu nedenle, Başkan Özcan'ın, ?direniş? ihtimalini de gözönüne alarak katsayı konusunu gündeme getirmemesinin ve kılavuzun onaylanmasını geciktirmesinin de söz konusu olabileceği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber