Doktora bıçaklı saldırıya 9 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2008 16:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bakırköy'deki Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktoru, ?kendisine ilaç yazmadığı? gerekçesiyle bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Belkiya Erbaş getirildi.

Duruşmada söz alan sanık avukatı Muharrem Vural, müvekkilinin haksız tahrik altında eylemi gerçekleştirdiğini, olaydan pişman olduğunu ve uzun süredir tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Son sözü sorulan sanık Erbaş da pişman olduğunu belirterek, ?Takdir mahkemeye aittir? dedi.

Davayı karara bağlayan hakim Nusret Tursun, Dr. Meltem İlter'in olay tarihinde hastanenin Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) Polikliniği'nde görevli olduğunu belirtti.

Doktor İlter'in, ?11 Haziran 2007 tarihinde randevusuz şekilde polikliniğe gelen ve alkol almadan duramadığını söyleyip ilaç yazılmasını isteyen sanığı acil servise yönlendirdiğini anlattığını? belirten hakim Tursun, sanığın çıkarken ?Bunun dışarısı da var, dışarıda görüşürüz? dediğini kaydetti.

İlter'in, ?ciddiye almadığı için olayı yöneticilere iletmediğini, sanığın ertesi gün tekrar geldiğini ve aşırı alkollü olması nedeniyle muayenesinin yapılamadığını kaydettiğini? belirten hakim Tursun, psikiyatri kliniğine giderken ?Doktor hanım siz bugün bana bakmadınız? diyen sanığın doktoru elinden, kolundan ve yüzünden bıçakla yaraladığını bildirdi.

SANIĞIN SAVUNMASI

Kararında sanık Erbaş'ın savunmasına da yer veren hakim Tursun, sanığın, ?Hastane bahçesinde karşılaşarak neden ilaç yazmadığını sorduğu Dr. İlter'in kendisine hakaret ederek üzerine yürümesi nedeniyle bıçak çekerek kendini korumaya çalıştığını? savunduğunu kaydetti.

Dr. İlter'in olay tarihinde görevli olduğuna dikkat çeken hakim Tursun, polikliniğe 2 kez başvuran sanığa, saldırgan davranışlarda bulunması ve alkolün etkisinde olması nedeniyle alkolsüz gelmesi ihtar edilerek randevu verildiğini ifade etti.

Hakim Tursun, poliklinikten çıkan Erbaş'ın ise 15 YTL'ye bir bıçak satın alıp, bir miktar daha alkol alarak suç işleme kastıyla hastanenin bahçesinde Dr. İlter'i beklediğini bildirdi.

?HAKSIZ TAHRİK YOK?

Kararında, sanığın alkolsüz yapamadığı ve kendisine hakaretle hücum edildiği yönündeki savunmasının itibar edilir nitelikte olmadığını vurgulayan hakim Tursun, ?Alkollü olduğu için sağlıklı iletişim kurması mümkün olmayan sanığa randevu tarihi verilerek alkolsüz gelmesinin ihtar edilmesi, sanık lehine haksız tahrik teşkil etmez? dedi.

Hakim Tursun, sanığın suç işlemekteki kararlılığı, ısrarı ve sebatı ile müdahilin yaralarının vahameti dikkate alındığında ceza maddesinin alt sınırından ayrılmak gerektiğini bildirdi.

Belkiya Erbaş'ı ?kasten yaralamak? suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptıran hakim Nusret Tursun, ?kasten yaralama eyleminin kişinin görevinden dolayı ve silahla? işlenmesi nedeniyle bu cezayı 4 yıl 6 aya çıkarttı.

?Kasten yaralama suçunun mağdurun yüzünde sabit ize neden olduğu? için cezada bir kat daha artırım yapan hakim Tursun, Belkiya Erbaş'a sonuç olarak 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber