Selçuk Üniversitesi'nde öğrenciler türbanla girdiler

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mart 2008 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KONYA'da Selçuk Üniversitesi'nde öğrenciler fakülte binalarına ve dersliklere türbanları ile katılmaya davem etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, öğrencilerin türbanları ile derslere katıldığını ifade ederek, "Üniversite yönetimi olarak, Danıştay'ın verdiği kararla ilgili henüz değerlendirme toplantısı yapmadık. Toplantı yapıp, ona göre yönetim olarak bir karar alacağız."dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün üniversitelerde türban yasağının kalkması ile ilgili yasayı onaylamasından sonra Selçuk Üniversitesi'nde türbanlı öğrenciler derslere türbanları ile katılmaya başlamıştı. Gerekçe olarakta Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversitelere göndermiş olduğu yazı gösterilmişti. Danıştay'ın YÖK verdiği kararı reddetmesinin ardından Selçuk Üniversitesi'nde türbanlı öğrenciler derslerine türbanları ile katılmaya devam etti. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük,"Öğrencilerimiz türbanları ile derslerine katılmaya devam ediyor. Danıştay'ın aldığı kararla ilgili henüz bize bir yazı ulaşmadı. Üniversite yönetimi olarakta Danıştay'ın verdiği kararla ilgili değerlendirme toplantısı henüz yapmadık. Yapacağımız toplantıdan sonra bizde karar vereceğiz."dedi.

'1 METRE KUMAŞLA UĞRAŞIYORLAR'

Türbanları ile dersle katılan öğrencilerden Meslek Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Feyzanur Ayan, "Başı açık olan arkadaşlarımız, rahatlıkla derslere şapka ve piercing (kulak dışında vücutta göbek, burun, dil gibi yerlere takılan küpe) derslere katılıyor. 1 metre kumaşın peşine düşüyorlar. Önemli olan beynin içidir, dışı değil. Özgürce okumak istiyorum."dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Emine Akgül, "Başı açık olan arkadaşımla kol kola rahatlıkla dolaşabiliyorum. Yasak kalkmayacak. Ama orada 411 milletvekilinin oyu var. Bu oyu görmezlikten gelemezler. Ayrıca laikliğin kalesi Fransa. Fakat orada böyle bir durum söz konusu değilken, Türkiye'de böyle bir olayın yaşanması traji komiktir."dedi.

AyşeBaşıpınar'da "Başı açık olan birisi olarak türban yasağının kalkmasını istiyorum. Danıştay'ın verdiği karara türbanlı arkadaşlarım adına üzgünüm. Keşke türban yasağı kalksaydı." dedi.

AKSARAY VE KARAMAN'DA TÜRBAN YASAĞI DEVAM EDİYOR

Aksaray Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde türban yasağı devam ediyor. Her iki üniversite yönetimi de YÖK'ün 13'üncü maddesi değişmeden türban yasağının kalkmayacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber