Başsavcı: Danıştay'ın kararı etkilemez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Danıştay 8. Dairesinin kararının, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 4 kız öğrencinin, anayasada yapılan değişikliğe rağmen türbanla derse giremedikleri iddiasıyla Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında suç duyurusunda bulunmalarıyla ilgili yasal süreci etkilemeyeceğini söyledi.

Tosun, yaptığı açıklamada, SDÜ'lü 4 kız öğrencinin, Prof. Baydar hakkındaki şikayeti ile ilgili yasal sürecin işleyeceğini ifade etti.

Danıştay 8. Dairesinin kararının, Baydar ile ilgili yasal süreci etkilemeyeceğini belirten Tosun, ''Danıştayın aldığı kararla ilgili süreç ayrı, Anayasa Mahkemesi süreci ayrı, bize yapılan şikayetleri içeren süreç ayrıdır. Hepsini bir değerlendirmek yanlış olur. Ancak, bizim yasal kararımızda Danıştay tarafından verilen karar etkili olabilir'' diye konuştu.

SDÜ'deki türbanlı öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Tuğba Gündüz, avukatlarıyla görüştüklerini ve gelecek haberi beklediklerini söyledi.

Gündüz, ''Geri kalmamak için başlarımızı açıp derslere giriyoruz. Ancak hukuki açıdan haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Suç duyurusunda geri adım atmayacağız'' diye konuştu.

SDÜ'DE 4 kız öğrenci, başörtüsüyle derslere giriş izni verilmediği gerekçesiyle SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile fakülte dekanları ve üniversite güvenlik görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuşlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber