Yargıtay korkisi İşçi partisinden çıktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Mart 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferid İlsever, yazar M. Adnan Akfırat ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk tutuklandı

İşçi Partisi'nin genel merkezinde yapılan baskında ele geçirildiği öne sürülen bir CD ise çok konuşulacak. CD'de Yargıtay Binası'na giriş ve güvenli kaçış yollarını belirten ayrıntılı kroki ile krokinin açılım metni bulunuyor

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Tekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından önceki gece ifadeleri alınan zanlılardan, işadamı İbrahim Benli sevcılıktan serbest bırakılırken, aralarında İÜ eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu 5 sanık İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi.

Alemdaroğlu imza verecek

Alemdaroğlu sabah 04.30'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Nöbetçi mahkemenin kararında, ?Kemal Alemdaroğlu'nun üzerine atılı olan suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğuna? dikkat çekilerek, ?bunun tutuklamanın şartlarını oluşturacağı? ifade edildi. Ancak Alemdaroğlu yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak bırakıldı. Ancak kendisine yurtdışı yasağı konuldu. Ayrıca ikamet adresinin bulunduğu yerdeki karakolu her ayın 1. ve 15. günleri giderek imza atması şartı getirildi.

Alemdaroğlu'nun Emniyet ve Savcılık ifadesi ile mahkemedeki sorgusunda suçlamaları reddettiği, kendisine yöneltilen suçlama ile ilgili gizlilik kararı gerekçe gösterilerek bilgi verilmediği için sorgu sırasında susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Perinçek F tipine gidiyor

Savcılık sorgusu sabah 06.00'da tamamlanan Doğu Perinçek ise, ?Ergenekon Terör Örgütü'nün üst düzey yöneticisi olmak? ve, ?Devlete ait gizli bilgi ve belgeleri temin edip elinde bulundurmak? suçlarından tutuklanması talebiyle Nöbetçi Mahkeme'ye sevkedildi. Perinçek, Nöbetçi Mahkeme tarafından suçun niteliği ve bu suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin olduğunu gösteren bulguların bulunması gözönüne alınarak tutuklandı. Birgün kaç gün içerisinde Kandıra F Tİpi Cezaevi'ne nakledilmesi bekleniyor.

Ayrıntılı kroki

Baskında ele geçirildiği öne sürülen en şaşırtıcı belge Yargıtay'a ait bir krokiydi. Bu durum, Cumhuriyet gazetesine bomba ve Danıştay'a suikastle ilişikilendirilen Ergenekon'un, Yargıtay'ı da vuracağı ihtimalini akla getirdi. İşçi Partisi'nin Ankara'daki genel Merkezi'ndeki binasında bulunduğu iddia edilen CD'deki krokide, Yargıtay binasının üç bloğunun ayrıntılı planı, hangi kapılardan kolayca girilebileceği, nasıl kaçılacağı işaret ve numaralarla belirtiliyor. En ayrıntılı bilgi ise AKP kapatılma iddianamesini hazırlayan Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın iki makan odasından birinin bulunduğu A blok için hazırlanmış.

Krokideki el yazıları

Tutuklanan Perinçek'e kroki sorulduğunda ?Benim Genel Başkanı olduğum partinin binasına yapılan aramalar tamamen usulsüzdür, burada bulunduğu söylenen belgelerin ya da CD'lerin bizzat bana dayandarılması suçun şansiliği ilkesiyle bağdaşmamaktadır? diyerek kendisinin bilgisi olmadığını belirtti. Ancak polis, Perinçek ve tutuklanan diğer zanlıların el yazılarından örnek aldı. Ele geçirelen ?önemli evraklardaki? el yazılarıyla karşılaştırmak üzere bunları kriminal incelemeye gönderdi.

PKK'ya silah verdiği iddiası

2 saat süren mahkemede iddiaları reddeden Perinçek, PKK'ya verilmek üzere Kuzey Irak'a götürüp Talabani ve Barzani güçlerine TSK'ya ait 24 bin adet silah verdiği yönündeki suçlamaya da ?Bu kadar silahın 120 ton yaptığı ve 12 tırla taşınabildiği dikkate alındığında bu iddianın gerçekle hiçbir ilişkisinin olmadığı anlaşılmaktadır? diye cevap verdi.

Bilecik toplantısı

Perinçek'e yöneltilen ikinci suçlama da 1999'da Bilecik'te yapılan gizli ?Ergenekon Toplantısı?ydı. İddiaya göre o dönem görevde olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün organizasyonuyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İP lideri Doğu Perinçek, İşçi Parti yöneticisi Suphi Karaman, İP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın ve Deniz Bilge'nin de katıldığı toplantıda ?Ergenekon'nun Yeniden Yapılandırılması Belgesi? yazıldı. Belge'yi de Perinçek kaleme aldı. Perinçek bu iddianın sorulmasına üzerine, ?Bilecik toplantısına katılmam sözkonusu değildir. Ergenekon'un Yeniden Yapılandırılması belgesini benim yazdığım iddia edilmektedir. Bu belge dikkatlice incelendiğinde benim karakterimle, üslubumla ve mücadelemle kesinlikle bağdaşmamaktadır. Ben İşçi Partisi Genel Başkanıyım. Bölücü terörle ve çetelerle sürekli savaş halinde oldum ancak ABD'nin, CIA'nın ve iktidar partisi olan AKP'nin komplolarıyla bu tür suçlamalarla karşı karşıya kaldım? dedi.

Yargıtay Krokisi, kuyruklu yalan

İşçi Partisi Genel Sekreteri ve Perinçek'in avukatı Nusret Senem ise, Yargıtay Binası'nın krokisinin İşi Partisi'nde bulunduğuna dair iddiayı ?kuyruklu yalan? olarak nitelendirdi. Böyle bir belgenin kesinlikle İşçi Partisi'nde bulunmadığını söyleyen Senem, ?Genel Merkez'deki aramalara ben ve birkaç arkadaşım eşlik etti. Böyle bir belge yoktu. Arama günü 40 tane polis vardı merkezde, belki onlardan biri sokuşturdu. Bunu biz nereden bileceğiz. Biz o gün alınan dosyalarımızı ve CD'lerimizin kayıtlarını tuttuk. Bu tutanaklarda böyle bir belge yok. Taraf Gazetesi'nde yayınlanan ve 13 Mart 2008 günü 0 312 ....... numaralı fakstan geçtiği anlaşılan bu belge ve telefon numaraları bize ait değil? diye konuştu.

Eşiyle görüştürüldü

Perinçek savunmasının ardından tutuklandıktan sonra ilk önce adliye nezarethanesinde eşi Şule Perinçek ile görüştürüldü. Gece boyunca adliye binası önünde bekleyen Şule Perinçek'e küçük oğlu Can da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber