YouTube'un şifresini çözen gerçek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Yuotube'a düşen üst düzey görevlilere ait seslerin telefon dinlemesi yoluyla elde edilmediğini tespit ettiklerini söyledi.

Şimşek, "Bu seslerin telefon dinlemesi olup olmadığını belirlemek için uzman olmaya da gerek yok. O seslerin birkaç kişi arasında yapıldığını anlarsınız" dedi.

Kurum merkezinde düzenlenen basın toplantısında telefon dinlemeleri ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, Yuotube'a düşen ses kayıtlarla ilgili iddialara açıklık getirdi.

Şimşek, bu konuda bir basın açıklaması yaptıklarını hatırlatarak, ses kayıtlarının telefon dinlemeden alınmadığının altını çizdi. Şimşek, şunları söyledi: "Teknik arkadaşlarla yaptığımız incelemede, bu seslerin yüzde 99 ihtimalle bunların telefon dinlemesi olmadıklarını tespit ettik. Bu sesler telefon dinlemesi olmamakla birlikte, o seslerin o üst düzey görevlilere ait olduğunu da bilmiyoruz. Çünkü biz o kişilerin orjinal seslerini bilmiyoruz. Bu seslerin telefon dinlemesi olup olmadığını belirlemek için uzman olmaya da gerek yok. O seslerin birkaç kişi arasında yapıldığını anlarsınız."

Şimşek, siteye nasıl konulduğu konusunda da ilgili kişilerin cumhuriyet savcılıklarına başvuruda bulunmaları sonrasında yapılacak araştırmayla ortaya çıkarılabileceğini kaydetti.

Telefon dinlemeleri konusunda kendilerine bu zamana kadan doğrudan bir şikayetin gelmediğini ifade eden Şimşek, cumhuriyet savcılıkları kanalıyla 10 kadar kişinin böyle bir şikayeti olduğunu öğrendiklerini ancak bunlar içinde dinleme yapılan kişiler olması durumda kendilerine bilgi vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber