Çöpe atılan poşetlerden okul yapılacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Nisan 2008 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MNG Kargo, başlatacağı proje kapsamında toplanacak kargo poşetlerinden geri dönüşüm yoluyla elde edilecek gelirle her ay 2 okul yaptıracak.

MNG Kargo tarafından çalışmalar ve yapılan projeler hakkında Bursa'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında kargo poşetlerinden geri dönüşüm yoluyla elde edilecek gelirle her ay 2 okul yaptırılacağı belirtildi.

Muradiye Daruzziyafe'de yapılan basın toplantısında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren MNG Kargo Kurumsal İletişim Müdürü İsmail Güven, 2008 yılını sosyal sorumluluk yılı olarak belirlediklerini ve bu kapsamda kargo poşetlerinden geri dönüşüm yoluyla elde edilecek gelirle her ay 2 okul yaptıracaklarını vurguladı.

Kargo ambalajlarının üzerlerini tanıtımını yaptıkları kentleri simgeleyen fotoğraflarla süsleyeceklerini bildiren İsmail Güven, Bursa'dan dünyanın her bir ucuna giden Bursa resimleri ile süslenen kargo poşetleri vesilesiyle Bursa'nın tanıtımının yapılacağını kaydetti.

Türkiye'nin büyümesinin dolaylı yollardan kendilerinin gelişmesi manasına geldiğini aktaran Güven, bu nedenle kentlerin tanıtımı açısınada büyük önem verdiklerini söyledi.

Güven, kargo poşeti şeklinde dağıtımını yaptıkları poşetleri hazırlayacakları kolilerle topladıktan sonra bunları Deniztemiz Derneği ile birlikte geri dönüşüm yoluyla ekonomi ve eğitime kazandıracaklarını belirtti.

Kargo sektörünün her gün miyonlarca poşeti pazara soktuğunu belirten Güven, "MNG Kargo tarafından yerine ulaştırılan kargo teslim alındıktan sonra poşetleri doğaya atılıyor. Naylon atıklar ise doğada 400 yıl yaşayabiliyor. Bu nedenle sorumluluğumuzun bir parçası olarak bu kargo poşetlerini toplayarak Deniz Temiz Derneği ile birlikte tekrar ekonomiye kazandırarak her ay 2 okul yaptıracağımız bir projenin içindeyiz. Bu poşetlerin yüzde 80'inin dönüşümü yapılabilmekte." şeklinde açıklamada bulundu.

Kargo sektöründeki poşet kullanımı ve bunların maddi değerine dikkat çeken İsmail Güven, "Bu konuda herkes duyarlı olup elinden geleni yaparsa ayda 2 okul yaptıracak potansiyelin olduğu göz önünde. Bu tamamen bizim yapacağımız çalışma ve göreceğimiz desteğin yanısıra vatadaşların bu konudaki duyarlılığı ile doğru orantılı gerçekleşecek bir proje. Bu konuda tüm müşterilerimize talep etmeleri halinde geri dönüşüm kutularından bırakacağız." dedi.

İsmail Güven, ayrıca kendi uçak filosuna sahip tek kargo şirketi olan MNG'nin kriz ortamında kurulmasına rağmen 5 yılda 600 şubesi, 6 bin'i aşkın personeli ile Türkiye'nin 1150 yerleşim biriminde günde 250 bin adrese hizmet ulaştıran Türkiye'nin en önemli kargo sistemi sözlerine etkledi.

MNG Genel Müdürlük Danışmanı Fatıman Yücel'de MNG'nin gelişmesinin Türkiye'nin ekonomisinin büyümesine bağlı olduğunu belirterek, kentlerin tanıtımı ve gelişmesi için yeni proje çalışmaları içinde olduklarını aktardı.

Fatıman Yücel, bu nedenle kentlerin tanıtımına ve gelişmesine destek olmak amacıyla MNG Holding'in bir diğer iştiraki olan TV8'de yayımlanan 'Kentlerin dili' programında Bursa'nın da 2 bölümlük belgeselle taıtılacağını belirtti.

Programın MNG Kargo'nun sporsorluğunda hazırlandığını ifade eden Yücel, "Nebil Özgentürk'ün yapımcılığını üstlendiği bu programda Bursa'nın tarihi, kültürü, turistik ve doğal güzelliklerinin yanısıra el sanatları, sanayi ve okonomisi ile birlikte her yönüyle tanıtımına katkı sunacağız. Yani Bursa'yı dünü ve bu günü ile ele alıp tanıtacağız. 80 dakikalık bir program olup 2 pazar yayımlanacak." dedi.

MNG Kargo Bursa Bölge Müdürü Tahir Akburak ise bu konuda belediye ile işbirliği içinde olup müşterilerin ise şube içinde açtıkları poşetleri şimdiden bu proje kapsamında toplamaya başladıklarını anlatarak "Bursa Bölge Müdürlüğü'nde günde sadece poşet olarak 3-4 bin dolayında gönderim yapılmakta. Bundan daha fazlası, 8 bin adet poşet ise Bursa'ya yığılmakta. Biz şuanda bu poşetleri toplamaya başladık. Şuan itibari ile bir kamyon poşet toplamışız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber