Sağlık Bakanlığı: İlaç firmaları kongre adı altında tatil yapmasın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Nisan 2008 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, yılın her dönemine yayılan bilimsel kongrelere çekidüzen vermek için harekete geçti. İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, bilimsel toplantılara destek veren ilaç firmalarını kongre tarihleri konusunda uyardı.

1 Haziran-31 Ağustos arasında deniz kenarındaki tatil beldelerinde, 1 Kasım-31 Mart tarihleri arasında ise kayak merkezlerinde bilimsel toplantı düzenlenmesinin uygun olmadığı ifade edildi. Bakanlık, "Kongreleri tatile feda etmeyin." uyarısında bulundu.

İlaç firmalarını, toplantılara yapılan destekler konusunda da dikkatli olmaya çağıran bakanlık, yapılan yardımların makul düzeyde olmasına özen gösterilmesini istedi. Müdürlüğün hassasiyetlerini dikkate alacaklarını söyleyen Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) yetkilileri, "Sağlık Bakanlığı'mızca yayınlanan yönetmelik ve kılavuzlara uyum, her zaman olduğu gibi titizlikle sürdürülecektir." açıklamasında bulundu.

Çok az sayıda doktorun kendi parasını vererek kongrelere katıldığı ve organizasyonların tatil havasında geçtiği iddiaları uyarılara temel oluşturdu. AİFD'ye gönderilen yazıda, kongrelerin bilimsel amaçtan ziyade tatil amacı taşıdığına dikkat çekilerek şu uyarılar yapıldı: "Her ne kadar uluslararası olsa da her yıl ülkemizde düzenlenen toplantıların da söz konusu tarih ve yerlerde yapılması uygun görülmemektedir." Araştırmacı İlaç Firmaları tarafından kurulan AİFD ise 7 Mart 2008'de kendine gönderilen yazıda yer ve zaman konusunda kısıtlamaların getirildiğini doğruladı. Gereken düzenlemeleri yapacaklarını anlatan AİFD yetkilileri, Temmuz 2008'de yürürlüğe girmesi öngörülen AİFD İlaç Tanıtım İlkeleri'nin yeni metninin, bakanlığın direktifleri doğrultusunda değiştirileceğini belirtti. Bakanlık, rutin uluslararası toplantıların bu tarihlerde yapılabileceğini bildirdi. Çağlar Avcı, İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber